Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El barri Montserrat vol promoure més activitats adreçades al públic més jove

L’associació veïnal va tancar un conveni de cessió amb el consistori d’una caseta en la qual es promouran iniciatives ciutadanes

Cristina Valls

Whatsapp
Després de l’acte de signatura del conveni, la trobada va acabar amb una fideuada multitudinària que va aplegar autoritats, veïns i amics de la zona del barri Montserrat. FOTO: Alfredo gonzález

Després de l’acte de signatura del conveni, la trobada va acabar amb una fideuada multitudinària que va aplegar autoritats, veïns i amics de la zona del barri Montserrat. FOTO: Alfredo gonzález

El barri Montserrat de Reus està d’enhorabona. I és que aquesta zona de la ciutat fa una aposta per la seva dinamització en el terreny de les iniciatives ciutadanes. I ho fa gràcies a la cessió, per part de l’Ajuntament, d’una caseta prefabricada per dur-hi a terme activitats programades per l’associació de veïns. De fet, l’objectiu que marca el conveni és la participació de tothom, el reforç de la convivència i l’obertura de portes cap a la creació d’un racó de desenvolupament personal.  
«A nosaltres ens agradaria ampliar la nostra xarxa col·laborativa de veïns, gent que s’impliqui de forma voluntària en les tasques dinamitzadores del barri», va detallar ahir el president de l’associació de veïns del barri Montserrat, Domingo Martínez. 

Un treball de voluntaris
Segons va explicar Martínez, és una tasca complexa, ja que «tirar endavant una associació sempre ha estat dur i s’ha d’invertir temps que ningú té, ja que molts es troben ocupats amb la feina». Amb tot això, una de les línies per les quals l’entitat vol començar a treballar és, sens dubte, en la promoció d’activitats per al teixit més jove de la ciutat. 

L’entitat veïnal vol ampliar la xarxa de voluntaris i així dinamitzar el districte 

«En aquest barri, majoritàriament hi ha gent gran i el que volem és que la poca que hi ha jove no marxi a altres punts lúdics de la ciutat. Per això ens hem d’esforçar a elaborar més programes d’actes que fomentin la cooperació dels més joves i així consolidar aquest camp», va concloure el representant veïnal. L’acte de signatura de l’acord va aplegar autoritats diverses i va estar presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, i el president de l’associació de veïns, Domingo Martínez. Tots ells, juntament amb amics i veïns de l’entitat veïnal, van fer estrena del nou espai habilitat, ubicat en una finca de titularitat municipal al carrer del Mas d’Aixemus, 11-15. 

Una cita multitudinària
Va ser una cita d’allò més multitudinària que va concloure amb una gran festa a càrrec de l’associació veïnal. Es van reunir prop de 100 persones per gaudir d’una  fideuada, que va aplegar la majoria dels assistents en una cua per tal de ser servits ràpidament. Un cop van tenir els plats llestos i van començar a menjar, va continuar la rauxa amb una cercavila pel barri, a càrrec de la Banda La Verònica, i una ballada de gegantons i elements festius de les associacions de veïns del Carrilet i el barri Gaudí. 

Val a dir que la cessió d’aquest espai va ser producte d’una proposta elaborada pel PP de Reus, la qual va ser acceptada pel govern de la ciutat i introduïda en les partides pressupostàries de l’Ajuntament l’any 2016. 

Temas

Comentarios

Lea También