El camp electromagnètic de radiofreqüència a Reus està molt per sota del màxim permès

S'han pres més de 200 mesures en un centenar d'indrets de la ciutat entre el 2013 i el 2015

19 mayo 2017 22:14 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Via Pública i Medi Ambient, ha constatat que les mesures del camp electromagnètic de radiofreqüència a la ciutat estan molt per sota del permès per la normativa. Així es desprèn de l'informe realitzat a partir de 229 mesures preses entre 2013 i 2015. Els controls s'emmarquen en el conveni de col·laboració signat entre el consistori i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI), dins el projecte de la Governança Radioelèctrica, pel qual Reus ha disposat d'un equip portàtil per mesurar el camp electromagnètic de radiofreqüència en diversos punts.

Totes les mesures de camp electromagnètic de radiofreqüència realitzades estan molt per sota del nivell màxim permès, que la normativa fixa en 28V/m. La mitjana de les mesures preses és de 0,35V/m; la més alta de 2,30,7V/m i la més baixa 0,01V/m.

En total s'han realitzat mesures del nivell de camp electromagnètic de radiofreqüència a 109 llocs diferents, que inclouen un total de 229 mesures. Dels 109 llocs mesurats hi ha 35 centres educatius, vuit dels quals corresponen a llar d'infants, quinze a centres d'educació infantil i primària i dotze a centres d'educació secundària i obligatòria. 55 més corresponen a domicilis particulars, i la resta a Centres d'Atenció Primària (2), hospitals (3), residències i centres geriàtrics (3), parcs públics (2) i altres (9).

Un dels objectius de la Governança Radioelèctrica és la transparència amb la ciutadania respecte els nivells d'exposició a camps electromagnètics de radiofreqüència, per tal d'ajudar a minimitzar la percepció del risc que una part de la ciutadania té respecte la possible relació entre l'exposició a les radiacions de camps electromagnètics de radiofreqüència i la salut, i així permetre que el desplegament de les infraestructures de comunicacions sense fil es realitzi sense tantes dificultats. El projecte està cofinançat per la Comissió Europea a través de l'instrument de cofinançament LIFE.

La implicació de l'Ajuntament de Reus en el projecte i la divulgació a la ciutadania li ha valgut el reconeixement del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, que l'ha convidat a explicar la seva experiència en la jornada de presentació dels resultats de la Governança Radioelèctrica. La jornada tindrà lloc aquest dijous 23 de juliol al Centre de Congressos del Tecnocampus de Mataró.

Comentarios
Multimedia Diari