El canvi del model de Barraques de Reus obre un debat amb diversitat d'opinions

Algunes entitats són partidàries de mantenir el format actual, d'altres d'un canvi radical i algunes de petits retocs

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus es va reunir ahir al vespre, per primera vegada, amb les entitats de Reus per obrir un debat sobre el possible replantejament de la festa de Barraques, que cada any se celebra al Parc de la Festa coincidint amb la festa major de Sant Pere. Aquesta primera trobada va servir per evidenciar la diversitat d’opinions que genera la possibilitat de que les Barraques canviïn el seu model.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, explicava abans de la reunió que «avui no decidirem res. Simplement es tracta d’obrir un debat sobre cap a on han d’anar les Barraques, perquè hem rebut inputs de col·lectius que no se sentien identificats amb el model actual». Per la seva part, algunes de les entitats i col·lectius consultats pel Diari evidenciaven disparitat d’opinions sobre aquest possible canvi.

Per exemple, des de l’Associació de Jugadors de Rol, Raúl Abelló comentava que «el model actual de les Barraques ja ens està bé a nosaltres, tot i que es podrien fer petits canvis. Està clar que a la coordinadora hi han opinions diverses. Des dels qui volen un canvi radical fins els que aposten per un canvi d’ubicació o aquells que ja els està bé com funcionen actualment».

Entre els partidaris d’aplicar canvis està la Jove Cambra Internacional de Reus. «Les Barraques ja no són el que eren. La imatge s’ha deteriorat molt en els darrers anys per problemes de seguretat, menors borratxos, agressions sexuals, etc. És cert que moltes d’aquests coses han passat a l’exterior, però la imatge de les Barraques ha sortit malparada», explicava Adrià, el qual també es va mostrar partidari d’un «canvi en l’ambient, amb més varietat musical i d’estils». En aquest sentit, des de la Jove Cambra van valorar positivament la reunió d’ahir perquè «podrem donar la nostra opinió».

Seguretat
Agnès, del col·lectiu Pi Jove, també va incidir en el problema de la seguretat. «En general, les Barraques de festa major estan molt bé, però darrerament s’han produït problemes d’inseguretat que s‘haurien de millorar en pròximes edicions».

Amb la reunió d’ahir es va obrir un debat per detectar possibles mancances i generar propostes de millora, preveure com ha d’evolucionar l’actual model, valorar la programació musical i recollir totes les propostes de cara a la pròxima edició de Sant Pere.

Comentarios
Multimedia Diari