Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Solidaritat

El cas de l'Adrià dispara les donacions de medul·la òssia a l'Hospital de Reus

La ciutadania s'ha movilitzat per ajudar a aquest nen de 5 anys que pateix leucèmia. El Banc de Sang i Teixts registre més de 200 donants des de dimarts i ha tingut que redoblar els efectius

F.G.

Whatsapp
Imatge d'arxiu de la sala de donació de sang del Banc de Sang i Teixits de l'Hospital Sant Joan. Foto: A. MAriné

Imatge d'arxiu de la sala de donació de sang del Banc de Sang i Teixits de l'Hospital Sant Joan. Foto: A. MAriné

La setmana passada es coneixia el cas de l'Adrià, un alumne de P5 de l'Escola Joan Rebull de Reus que necessita un trasplantament urgent de medul·la òssia perquè pateix leucèmia. La seva família va ser l'encarregada de fer pública la seva malaltia a través d'un cartell que demanava la implicació de la ciutadania amb un missatge clau: "Ser donant de medul·la òssia és tan fàcil com ser donant de sang". El crit d'ajuda dels familiars de l'Adrià està reben una resposta ciutadana sense precedents. Fins al punt que al Banc de Sang i Teixits de l'Hospital Sant Joan de Reus han tingut que redoblar personal i lliteres per atendre la desbordant allau de donants.

Segons explica la coordinadora de donacions del Banc de Sang i Teixits de l'Hospital de Reus, Núria Vilanova, des de dimarts han recollit més de 200 donacions de medul·la òssia, uns registres impensables anteriorment. "La veritat és que estem desbordats però molt contents de veure la resposta de la gent", declara la mateixa doctora, qui afegeix que mai havia vist que es formessin cues al servei. Des del Banc de Sang i Teixits animen a tots els ciutadans a col·laborar en aquesta causa ja sigui per l'Adrià o per qualsevol altra persona que requereix d'un trasplantament de medul·la òssia perquè resulta molt complicat trobar casos de donants compatibles que ajudin a salvar la vida dels malalts.

Per a fer-se donant, doncs, des del Banc de Sang i Teixits expliquen que el primer que cal és fer-se una analítica simple com les de qualsevol revisió mèdica per entrar al registre de donants de medul·la òssia (REDMO). En el cas de ser de Reus, aquesta analítica es la que s'estan fent de forma tan nombrosa aquests dies a l'Hospital Sant Joan. Un cop feta, les dades de compatibilitat entren en el banc de donació i des d'allà es gestionen a nivell mundial i es busca, si existeixen, malalts compatibles i que estan a l'espera de ser trasplantats. 

En segon lloc, en el cas que les característiques medul·lars del donant encaixessin amb les característiques d'un malalt a l'espera, des del banc es posaran en contacte amb ell per proposar-li si vol i pot seguir endavant amb la donació i salvar una vida. Els interessats en fer una donació tenen dues vies: amb punció al mol de l'os del maluc o amb una donació perifèrica. 

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También