El celler Masroig celebra 100 anys amb activitats i un vi carinyena

Es faran noves iniciatives quant a enoturisme i rutes i es potenciarà el Masroig FoodTruck i la Festa del Vi Novell

19 mayo 2017 16:17 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Va ser l’any 1917 quan el moviment cooperativista arrelà al Priorat, una comarca que, com tantes altres del territori, les seves vinyes havien quedat tocades per la fil·loxera, fet que també provocà la despoblació de la zona.

Va ser en aquell moment quan els pagesos van decidir unir esforços i així ser més competitius al mercat. El resultat va ser el celler Masroig que, passats 100 anys, continua en funcionament amb prop de 200 socis i exportant la major part del seu producte a l’estranger.

Un centenari no es compleix cada dia, així que el celler, inclòs a la DO Montsant, ha decidit preparar un any ben carregat d’activitats per celebrar l’efemèride que s’encetarà el proper mes de març.

El programa encara s’està acabant de perfilar, però sí que algunes de les idees ja s’han posat sobre la taula. És el cas d’un homenatge que es farà a totes aquelles persones que han format part del celler. Així mateix, s’estan organitzant activitats mensuals per anar fent èmfasi al centenari a través de, per exemple, noves iniciatives en l’àmbit de l’enoturisme, rutes i activitats que també serviran per complementar l’oferta actual del celler. D’altra banda, enguany es potenciaran el Masroig FoodTruck, que se celebra en el marc de la Fira del Vi de Falset, i la Festa del Vi Novell, que es farà al mes de novembre.

El centenari també comptarà amb el seu propi vi, un 100% carinyena, la varietat més típica de la zona. Serà un producte totalment exclusiu que no es posarà a la venta, sinó que tindrà un caràcter commemoratiu.

Les novetats dels 100 anys del celler Masroig s’aniran anunciant a través de les xarxes socials. Els usuaris ho podran seguir a través del hastags #Masroig100 i #100%carinyena .


Creixent a l’estranger
La productivitat del celler Masroig ha anat incrementant i a dia d’avui ja arriba als 2,5 milions de quilos de raïm a l’any. Entre el 40 i 50% de les vendes del celler es produeixen a Catalunya, però les exportacions cada cop tenen un paper més important, arribant a països com el Japó, EUA, Alemanya, Regne Unit o Bèlgica.

Comentarios
Multimedia Diari