Más de Reus

El cens de gossos es multiplica per quatre a Reus amb la campanya 'No et perdis'

En els darrers tres mesos s'han censat 612 gossos (53 de races perilloses) enfront dels 112 del mateix període de l'any passat

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'Ajuntament de Reus ha endurit la campanya contra els propietaris de gossos incívics.

L'Ajuntament de Reus ha endurit la campanya contra els propietaris de gossos incívics. Alfredo González

L’Ajuntament de Reus, a través d’un comunicat, fa una valoració positiva de les primeres setmanes de funcionament de la campanya ‘No et perdis’ d’identificació d’animals de companyia. En relació al xipatge i cens de gossos, la campanya està assolint els seus objectius. Aquests són que la ciutadania propietària d’animals compleixi l’obligació de xipar i censar els animals al municipi de residència, la qual cosa ha de permetre recuperar els animals en cas de pèrdua o robatori i evitarà abandonaments. La campanya s’està duent a terme des de la regidoria de Medi Ambient i Ocupació, amb el suport de la Guàrdia Urbana, que realitza actuacions a la via pública comprovant el compliment de la normativa.

Des de l’inici de campanya (el 3 de març) fins al 8 de maig, els agents han aixecat 590 actes. Durant aquest temps, s’han censat 612 gossos, dels quals 53 són de races considerades potencialment perilloses. El total de sancions imposades fins a la data ha estat de sis. L’any passat, durant el mateix període, es van registrar 112 gossos, que representa un increment d’un 446%. Des de l’1 de gener, fins el dia d’avui, s’han censat 775 animals.
Des del consistori recorden que la finalitat de la campanya no es sancionar sinó informar i sensibilitzar als propietaris dels gossos de la importància de tenir-los censats. «Per aquest motiu es dóna als propietaris dels animals un termini de 30 dies, un cop s’ha aixecat l’acta de la Guàrdia Urbana per fer el tràmit corresponent». Amb tot, les sancions per no tenir l’animal censat i xipat poden ser d’entre 100 i 400€ cadascuna.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que «el Govern està compromès amb exigir responsabilitat als propietaris d’animals perquè compleixin la normativa, tinguin cura dels animals i s’evitin problemes de salut pública. En aquest sentit, cal reconèixer el pas d’aquells propietaris que han estat atents a la campanya i han respost de manera responsable»,

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Dani Rubio, afegeix que «la política d’informació, sensibilització i, si cal, de sanció, que porta a terme l’Ajuntament funciona; com ho demostra el fet que la ciutadania està responent de manera ràpida i responsable amb el compliment de les seves obligacions com a propietaris d’animals».

Fruit d’aquest èxit i a causa de l’afluència de ciutadans/es a les oficines de l’OAC i OTE, s’ha habilitat el servei de cita prèvia, que es pot sol·licitar trucant al telèfon 010 (o 977.010.010 si es truca des de mòbil o des de fora de Reus) o per internet a la seu electrònica de la web de l’Ajuntament.

Temas

  • Reus
  • Ayuntamiento de Reus

Comentarios

Lea También