El cinema documental s'apropa al públic jove de la mà del festival Memorimage

Més de 1.150 estudiants ompliran aquest any les projeccions del MemoriJove, una secció posada en marxa fa algunes edicions amb l'objectiu d'obrir-se als adolescents de la ciutat

19 mayo 2017 17:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival Internacional de Cinema de Reus Memorimage té molta cura del públic jove i és per aquest motiu que, ja fa unes quantes edicions, va posar en marxa el MemoriJove, amb l’objectiu d’apropar el cinema documental als adolescents reusencs. Més de 1.150 estudiants ompliran aquesta edició les projeccions d’aquesta secció, superant l’assistència de l’any passat.

Des d’aquest dimecres i fins divendres, el festival acosta el documental als estudiants adolescents de la ciutat, en sessions especials per instituts de Reus. La primera projecció va tenir lloc aquest dimarts al vespre i va ser la de ‘Game Over’. També es podran veure ‘Refugi Dresden’ i ‘Les set vides d’Eduard Toda’.

La pel·lícula ‘Priorat’, de David Fernàndez de Castro, és la producció inaugural d’aquest 2016. El documental es projecta aquest dimecres al vespre al Teatre Bartrina, amb un relat que retrata la història de la gent del Priorat i l’apassionant procés de transformació en què la seva passió, convicció i esforç va convertir una zona a punt d’enfonsar-se en una de les regions vinícoles més productives del món.

En referència a la programació del certamen, el director artístic del Memorimage, Daniel Jariod, afirma que “es tracta d’una programació on destaca Reus i la seva àrea d’influència com a veritable terra de pioners”, com és el cas, precisament, dels personatges protagonistes del film inaugural.

En el marc de la secció oficial es projecta ‘Sota les bales’, la història del fotògraf Tony Vaccaro, reconegut per retratar grans personalitats com Pablo Picasso, Marilyn Monroe o Sofia Loren i que, durant més de quaranta anys, va guardar al seu calaix una colpidora col·lecció d’imatges de la seva experiència com a soldat a la Segona Guerra Mundial. I ‘The Music of Strangers’, la història del violoncel·lista Yo-Yo Ma, que l’any 1998 va fundar la Silk Road Ensemble, una orquestra de músics virtuosos de diversos països que va portar-lo a descobrir identitats i tradicions culturals d’arreu del món.

MemoriReus, les propostes més properes

La secció MemoriReus consta de les següents pel·lícules: ‘Els nens de la jungla’, que presenta el grup de mestres de Reus que va fundar l’Escola Mowgli, un desafiament no només pedagògic, sinó també polític i cultural en plena dictadura franquista; ‘Estados clandestinos’, l’experiència d’un grup de militants uruguaians, exiliats a Buenos Aires, que el 1976 van ser segrestats i traslladats il·legalment a Uruguai per un comando militar de la dictadura argentina en un capítol desconegut de l’Operació Còndor; ‘Les 7 vides d’Eduard Toda’, la història d’un reusenc il·lustre de la Catalunya de finals del segle XIX i principi del XX, oblidat, malgrat haver estat el primer egiptòleg de l’estat, el descobridor de l’arrel catalana de l’alguerès i el reconstructor del monestir de Poblet.

Sessions Especials

També hi ha dues Sessions Especials. En col·laboració amb el programa Cronos del Canal 33, es projectarà Joe McCarthy, l’autèntic americà, un retrat de l’home que va propiciar de la “caça de bruixes” contra sospitosos de ser comunistes als EUA durant els anys cinquanta. També s’hi podrà veure Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color, que gràcies a un treball de digitalització i restauració ens mostra la Guerra Civil com mai s’havia vist.

A més, MemoriXics, dedicada al públic familiar, recupera la comèdia El Cameraman, de Buster Keaton i Edward Sedgwick.

Durant 4 dies es projecten més d’una desena de films al Teatre Bartrina. I també tindrà lloc el Taller – Aprèn a fer un documental i el Taller – Mobildoc, ambdós al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) el dissabte 12 al matí.

Enguany, el festival està a l’abast de tothom amb Memorimage Online. Fins el 27 de novembre es podrà trobar una selecció de pel·lícules amb segell Memorimage per veure en streaming a través de la plataforma Filmin.

 

Comentarios
Multimedia Diari