El comerç de Reus acomiada la campanya de Nadal amb més vendes que l'any passat

Representants del sector asseguren que l'afluència de públic ha estat més elevada i s'acomiaden de les festes amb optimisme

19 mayo 2017 16:50 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nucli comercial de la ciutat tanca la campanya de Nadal amb bones sensacions. El sector ha detectat una major afluència de públic en comparació amb l’any passat, i un lleuger increment en les vendes. Malgrat les dificultats que representa un context econòmic encara molt delicat, la majoria de comerciants del centre s’acomiaden de les festes amb cert optimisme. I és que, segons explica el president de la Unió de Botiguers de Reus, Àlfred Pitarch, «pensem que s’ha aconseguit donar una imatge molt compacta i uniforme de la ciutat, un valor que el públic ha acceptat molt bé».

Pitarch remarca que el volum de gent que ha passejat per Reus aquestes darreres setmanes ha estat especialment rellevant –excepte els dies que el temps no ha acompanyat– i que, tot i que no tots acabin comprant, les vendes també han remuntat. «La gent té ganes de començar a sortir de la crisi d’una vegada, i sembla que s’ha detectat una lleugera millora del consum», afirma el representant de la Unió de Botiguers.

Una visió que coincideix amb la del Tomb de Reus. Segons explica la seva presidenta, Gemma Molner, les vendes han millorat. Però creu que un factor que pot haver dut a aquesta situació és que «des de la darrera setmana de l’any, molts establiments han avançat les ofertes, descomptes i promocions, i això implica que hagin pujat les vendes». Precisament per això mostra un positivisme moderat, afegint que «si la gent ha avançat aquests descomptes potser és perquè les vendes no són les desitjades».

Representants del sector es van reunir ahir amb l’Ajuntament per valorar precisament la campanya Un Nadal de Somni i fer-ne el balanç final. La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i diferents entitats faran la valoració oficial el proper dilluns però sembla que en general les opinions es mouen en una mateixa direcció. Així, el president dels comerciants del Passeig Comercial El Pallol, Pau Maria Salvadó, té la mateixa percepció que els representants d’altres entitats: més moviment i cert augment del volum de vendes.

Enguany ja fa un any que va obrir La Fira Centre Comercial. I a l’hora de valorar-ne la seva afectació en l’entramat comercial de Reus, les paraules que més utilitzen els botiguers són competència i convivència. Els representants del comerç tradicional coincideixen en assenyalar que, malgrat les dificultats, sembla que poc a poc van aprenent a conviure-hi. Salvadó, des del Pallol, reconeix que la seva arribada ha fet que la venda s’hagués de repartir, «però tenint en compte que hi ha hagut més gent, sembla que una cosa compensa l’altra i poc a poc ens adaptem al canvi». Molner, des del Tomb, insisteix que es tracta d’una convivència «no desitjada», però que han d’aprendre a coexistir. Una paraula que també utilitza Àlfred Pitarch de la Unió de Botiguers, qui afirma que «hem estat a l’alçada».

Des de la Fira diuen que la seva presència a Reus ja està consolidada «i és un espai ideal on fer les compres». I remarquen que alguns dels establiments ubicats a l’equipament de l’avinguda de Sant Jordi han superat les xifres de facturació registrades el desembre de 2015. Pel que fa als festius d’obertura, subratllen que han tingut «molt bona afluència». I afegeixen: «Tot i que l’efecte novetat ja ha passat, el balanç és optimista».

Comentarios
Multimedia Diari