El comerç local de Reus es queixa d’una campanya d’Amazon

L’acció ‘Un clic para el cole’ proposa a les famílies que comprin a la plataforma per ajudar l’escola triada a sumar un crèdit virtual que, després, pot fer servir

29 octubre 2020 06:50 | Actualizado a 30 octubre 2020 08:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unió de Botiguers de Reus, així com part del comerç local de la ciutat, forma part del centenar d’entitats comercials signants de Catalunya que reclamen, a través d’una carta als Departaments d’Educació i Empresa de la Generalitat, la revisió de l’enviament d’una campanya de promoció d’Amazon des de les escoles. L’acció de la multinacional ‘Un clic para el cole’ proposa a les famílies comprar a la plataforma per ajudar a l’escola triada a sumar un crèdit virtual que, després, pot fer servir.

La presidenta d’Unió de Botiguers i portaveu de les entitats signants, Meritxell Barberà, es va pronunciar ahir en relació a aquest assumpte: «Ens hem unit per expressar el nostre malestar pel fet que les escoles hagin informat les seves famílies d’aquesta campanya, caldria analitzar si és convenient que facin d’altaveu d’una plataforma com aquesta, que representa valors contraris als que defensem en el comerç de proximitat». A la carta, el centenar d’entitats catalanes expressa la seva oposició, tot dient que «l’empresa privada no aporta cap valor afegit al territori ni a la nostra societat». Les agrupacions, d’altra banda, mostren el seu convenciment de les bones intencions de la petició malgrat tot: «(...) s’ha fet pensant en aconseguir un benefici per a les escoles (...) som molt conscients que són moments complicats per als centres». Val a dir, que Barberà va secundar una de les frases de la carta en que deia que «tothom té la llibertat individual de poder decidir de comprar on cregui oportú».

El coordinador de la comissió de Comerç de la Cambra de Reus, Pau Salvadó, també va assistir a la trobada. «Des de la Cambra de Comerç de Reus vam manifestar la nostra disconformitat amb aquesta acció i vam enviar una carta, aprovada per l’executiva del mateix ens, als delegats territorials d’Ensenyament del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A més, se n’ha fet ressò al Consell de Cambres de Catalunya, que farà arribar un altre document on manifestarà la seva queixa», va dir per la seva banda, Salvadó.

‘Peces clau per a l’economia’

El fet d’adreçar-se als dos departaments de la Generalitat té com a objectiu que, «es rectifiqui, des de les escoles, aquesta informació enviada», va puntualitzar Barberà. Volen demanar que se sumin esforços amb totes les associacions comercials signants per tal de «preservar i impulsar el comerç de proximitat del territori», va assenyalar i va continuar: «Som una peça clau de l’economia, perquè generem molta ocupació, cohesionem i dinamitzem les ciutats».

Des d’Unió, no creuen que tot plegat sigui una «estratègia política de cap mena», simplement, la plataforma ha arribat als centres educatius i, aquests, «han actuat sense cap mala fe, tot volent captar recursos, donat el context actual», va opinar. Creuen, però, que «hi ha uns límits que no es poden traspassar».

Comentarios
Multimedia Diari