El conseller d'Ensenyament reivindica «més professionals» per a una «escola inclusiva» a Reus

Bargalló va visitar ahir dos centres escolars de la ciutat i va valorar ambdues trajectòries
 

10 enero 2019 10:22 | Actualizado a 15 febrero 2019 16:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’objectiu de conèixer a fons quins són els temes més rellevants en l’àmbit de l’educació a la capital del Baix Camp, el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, va dur a terme  ahir dimecres una visita territorial a dos centres: l’Institut Baix Camp i l’Escola Marià Fortuny. A la trobada també hi van ser el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, el director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística a l’Ajuntament de Reus, Maria Dolors Sardà, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, i la de Participació Ciutadana i Transparència, Montserrat Flores.

L’excursió va iniciar-se a l’entrada de l’Institut Baix Camp des d’on es van recórrer diferents aules de secundària i de cicles formatius de grau superior i mitjà. Els diferents itineraris van ser d’allò més útils per discutir sobre temàtiques concretes: els idiomes a les aules amb assignatures en anglès o el ‘batxibac’ o, fins i tot, en el cas dels cicles formatius, es va donar l’oportunitat de conèixer quines eren les activitats més pràctiques de molts dels alumnes aquest passat Nadal en el marc de l’aparadorisme. «Poden veure quines han estat les darreres col·laboracions dels nostres alumnes amb els comerços de la ciutat», va esmentar una professora durant una classe, tot adreçant-se a Bargalló. Es va fer palès, doncs, la consolidada relació entre el món laboral i l’educatiu. 

En aquest sentit, el conseller d’Ensenyament va elogiar a trets generals el bon nivell de cicles formatius de grau superior. Malgrat tot, va reconèixer que «s’han de fer més esforços amb els alumnes de cicle mitjà, on registren moltes més baixes i manca de motivació».  A tall reivindicatiu, Bargalló va parlar sobre «la necessitat que hi ha de tenir més professionals especialitzats per tal de garantir una escola inclusiva i de qualitat». Amb tot, també va fer referència a la manca de recursos. «Ens agradaria tenir un pressupost per al 2019 que ens permeti una millor inversió en infraestructures. Les reclamacions són tant locals com d’àmbit català», va afegir Bargalló.

Finalment, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat d’altres membres de la corporació municipal, va rebre el conseller   Bargalló. Durant la visita el conseller va ser al Saló de Plens i la zona noble del Palau Municipal, on va poder signar el llibre d’honor del consistori reusenc. En aquest mateix context, la CUP va lliurar un informe al conseller informant sobre les «desigualtats» i la «segregació» a l’educació a la ciutat. 

Comentarios
Multimedia Diari