El curtmetratge 'Timecode', de l'Escola de Cinema de Reus, nominat a l'Oscar

Els seus rivals en aquest camp seran "Ennemis Intérieurs", de Sélim Azzazi; "La Femme et le TGV", de Timo von Gunten; "Silent Nights", d'Aske Bang, i "Sing (Mindenki)", de Kristof Deák

19 mayo 2017 16:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El curtmetratge "Timecode", produït per l’Escola de Cinema de Reus i dirigit per Juanjo Giménez, ha estat nominat en la categoria de Millor Curtmetratge dins de la 89a edició dels premis Oscar, ha informat avui l'Acadèmia de Hollywood.

Els seus rivals en aquest camp seran "Ennemis Intérieurs", de Sélim Azzazi; "La Femme et le TGV", de Timo von Gunten; "Silent Nights", d'Aske Bang, i "Sing (Mindenki)", de Kristof Deák.

Fora de competició ha quedat un altre curt espanyol "Graffiti", de Lluis Quílez (Barcelona, 1978), que havia aconseguit situar-se entre els deu prefinalistes en aquesta categoria.

"Timecode", de Juanjo Giménez (Barcelona, 1953), narra l'original relació entre dos guàrdies de seguretat d'un garatge.

Aquest treball ja es va alçar l'any passat amb la Palma d'Or al millor curtmetratge del Festival de Canes, cosa que només ha aconseguit un altre cineasta espanyol, Luis Buñuel, encara que en el seu cas va ser amb un llargmetratge, "Viridiana".

Es tracta d'un curt amb la dansa com element central, i que funciona com un toc d'atenció per captar la bellesa en entorns quotidians.

"La idea va sorgir en una època en la qual treballava en una multinacional i usava part del temps a escriure. Algú va començar a compartir aquests escrits, idees marcianes, amb una altra gent sense dir-me res i d'aquí aquesta idea de descobrir el secret d'una altra persona", va explicar recentment Giménez a Efe.

Les alegries que el cineasta s'està emportant amb "Timecode", que també aspira al Goya, les comparteix amb els alumnes de l'Escola de Cinema de Reus, ECIR, on dóna classes i que van treballar com a meritoris en el curt.

Comentarios
Multimedia Diari