El foc recupera el protagonisme de les festes de la Misericòrdia

Torna la baixada del Ball de Diables, l’encesa de Víbria i Drac, la Carretillada i la pirotècnia

17 septiembre 2021 10:00 | Actualizado a 17 septiembre 2021 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El foc tornarà a agafar el protagonisme enguany. Com recorda el president del Ball de Diables de Reus, Roger de la Cruz, «per a nosaltres aquesta és la nostra festa major gran». Tot i que el públic assistent als actes hauran d’estar asseguts, des de l’entitat estan «encantats» de tornar a trepitjar carrer i, especialment, de poder fer la tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, el 25 de setembre a partir de les 19.30 h, pel passeig Misericòrdia, «l’espai emblemàtic d’aquestes festes», subratlla De la Cruz. Enguany també es podrà viure, novament, l’encesa de la Víbria i el Drac a la plaça del Santuari, seguida de la Carretillada de Misericòrdia. «L’última va ser al 2019 i aquesta l’hem preparat amb moltíssimes ganes», expressa el president del Ball de Diables de Reus. Explica que des de que va acabar Sant Pere que l’estan preparant, «perquè veient com avançava la situació de la pandèmia, ja ens vam fer una idea que per Misericòrdia hi podria haver una Carretillada més o menys normal. I ens hem animat. Serà espectacular i una mica més llarga del que veníem fent en els últims anys», avisa. Un final de festes, per tant, carregat d’esplendor i que finalitzarà amb castell de focs a les 22.45 h, visible des de diversos punts de la ciutat i retransmès per Canal Reus.

Prèviament a aquesta traca final, els Diables seran presents en diversos actes. Avui mateix, 17 de setembre, es farà a les 20.30 h a la Palma la representació del Ball de Sant Miquel, carregat de sàtira en tots els nivells, mentre que demà, dia 18, a les 21.30 h, hi haurà la Cercavila de Foc, però en aquesta ocasió, pel voltant del Mercat Central.

Per a tots els actes és necessari disposar d’entrada prèvia a través de entrades.reuscultura.cat i el públic haurà d’estar assegut. És per això que Roger de la Cruz incideix en què aquells que vagin als actes de foc «siguin conseqüents, i que vinguin preparats. Si algú té por, que no vingui». A més, fa una crida perquè es faci ús de les entrades adquirides «i les que no s’hagin de fer servir, que es tornin».

Comentarios
Multimedia Diari