'El golf es desconeix, no és gens avorrit i tampoc car'

Higini Biosca (Reus) va passar-se al gol després de mitja vida dedicada al bàsquet: "Aquesta riquesa dels sistemes de joc, de puntuació i poder triar joc individual o per parelles és el que fa que l´esport t´agradi", diu.

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Higini Biosca va començar a jugar a bàsquet als 8 anys i no ho va deixar fins als 25. Llavors, es va endinsar en el joc del pàdel durant tres anys. Temps després, va descobrir l’esport del golf en una jornada de portes obertes. Segons Biosca, ha descobert que és força desconegut per la ciutadania i convida tothom a tastar l’experiència, la qual requereix concentració i molta coordinació.


- Com va descobrir l’esport del golf?

- En realitat va ser en una jornada de portes obertes organitzada pel Club de Golf Reus Aigüesverds, a la qual vaig anar amb el meu fill, a qui li va agradar molt. En veure que era una pràctica que el motivava i la podíem dur a terme de forma conjunta, em vaig animar a començar a conèixer. Després de tres anys practicant-lo, tot dos hem après força lliçons. La primera, que és molt difícil del que no pas sembla: donar amb el pal una pilota petita i fer-la arribar fins a un forat. Ans al contrari, des que agafes el pal i fas el moviment de pujada amb les mans, braços i cos fins que toques la pilota i aconsegueixes fer 100 o 200 metres, hi ha un bon tros.

- Què requereix?

- Si el comparo amb altres esports que he practicat, bàsquet i pàdel, el golf se centra més en la importància de la tècnica, l’estratègia i la coordinació. Implica mantenir un nivell molt alt de concentració durant un període de temps perllongat, ja que els cops han de ser continus. L’al·licient que t’aporta aquest tipus de pràctica amb això de centrar-te només en un únic objectiu –que és marcar una puntuació–, és que et beneficia també en altres àmbits de la vida com ara la feina i altres situacions de la quotidianitat. N’és un exemple el cas del meu fill, que el practica i això l’ajuda en la concentració dels estudis i en les tècniques que fa servir.

- El golf, el practica tothom?

- Sí, és per a totes les edats i no importa quan comencis a practicar-lo. Durant una partida pots afegir els pares, els fills i la família, si vols. És un esport en el qual pots agermanar gent i que comença a tenir planter. Val a dir que el golf és un dels pocs esports que conec que pots arribar a jugar a la vegada tant amb els teus pares com amb el teu fill o filla, les tres generacions juntes.

- Com va ser la primera experiència seva i del seu fill?

- Al Club hi ha una escola amb professor que organitza les jornades i les classes. Cada any, en començar la temporada, es duen a terme aquestes jornades de portes obertes que he esmentat i es fan durant tot el dia. Nosaltres ens vam apuntar i, de fet, ens vam animar tots els dissabtes. Eren pràctiques gratuïtes on pot anar tothom a provar-ho. N’aprens molt. A més, també hi ha una gran diversitat de pals, cadascú serveix per donar un cop diferent. En una partida, pots utilitzar-ne 14, fins i tot. Cal tenir més d’un pal, ja que en necessites un per a la sortida, un per acostar la pilota al green , un per fer l’últim cop proper al forat...

- Es va familiaritzar, doncs, amb molt tecnicismes propis de l’esport...

- Sí, n’hi ha un bon grapat. T’habitues a mots com ara handicap, bogey, eagle, birdie, etc., que són les diferents descripcions dels punts, els quals s’orienten a través del nombre de cops que necessites donar a la pilota per tal que arribi al seu forat.

- Tot un món...

- Sí, bàsicament és el que fa que el golf t’agradi. Aquesta riquesa dels sistemes de joc, de puntuació, el joc individual, per parelles, passar una estona agradable amb amics i familiars... Recordo una anècdota: a tots els camps de golf hi ha animals –ànecs, conills, tortugues, etc.–, i un cop que estava jugant amb un amic, que va fer un cop molt llarg, va aparèixer un gos que va agafar la pilota, va fer 50 metres més i va retornar la pilota a terra. Això es va considerar correcte i la pilota va recórrer ‘tota sola’ gairebé 300 metres amb un llançament original.

- Com se sent més còmode, jugant per parelles o tot sol?

- Per parelles i amb grups de quatre persones. No es tracta d’un esport cansat, però molta gent el desconeix, no és gens avorrit i tampoc car. Només tot el que tu vols que sigui, perquè pots començar a jugar-hi en un club on et lloguin els pals i comprar pilotes per un mòdic preu.

Comentarios
Multimedia Diari