El govern de Reus i Salut creen una comissió mixta per garantir la viabilitat econòmica de l'Hospital

L´alcalde, Carles Pellicer, afirma que trobaran una solució i fa una crida a la unitat dels partits polítics i de la resta d´agents implicats

19 mayo 2017 19:44 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El govern municipal de Reus i el Departament de Salut han acordat crear una comissió mixta que treballarà per cercar mesures que garanteixin la viabilitat econòmica de l’Hospital de Sant Joan de Reus. Després de reunir-se amb el conseller de Salut, l’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora Noemí Llauradó, han fet una valoració “positiva” de la trobada, on han demanat una millora del finançament per part del CatSalut i l’increment de l’activitat i serveis del centre reusenc en base a un criteri de proximitat. Pellicer ha garantit que, amb la unitat de tots els agents implicats, inclosos els grups municipals, es trobarà una sortida a la situació actual de l’hospital, que va tancar el 2015 amb un dèficit de 3 MEUR. L’alcalde s’ha mostrat comprensiu amb les demandes dels treballadors, que denunciaran la direcció per incomplir el conveni i per l'impagament dels objectius de l'any passat, però ha insistit que necessiten temps per assolir l’equilibri financer.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Salut i presidenta del consell d’administració de l’Hospital Sant Joan, Noemí Llauradó, s’han reunit aquest dijous amb el conseller de Salut, Antoni Comín, i amb el director del CatSalut, David Elvira, per tractar la situació de l’Hospital de Sant Joan de Reus. Ajuntament i Govern han acordat crear una comissió mixta de treball formada per directius del CatSalut i del govern, amb l’encàrrec que estudiï els diferents escenaris que han de permetre garantir de manera sostenible la viabilitat pressupostària del centre.

Llauradó ha apuntat que s’ha posat damunt la taula una millora del finançament de l’hospital i un increment dels serveis que presta el centre. “Volem fomentar l’activitat en una visió territorial, aplicar un criteri de sentit comú i de xarxa per evitar desplaçaments de pacients que sovint són innecessaris”, ha manifestat. La regidora ha apuntat també que la comissió mixta haurà de debatre si pertoca incrementar la qualificació de l’hospital i que passi del nivell 4 al 5, la qual cosa permetria revertir, ha dit, el desequilibri financer.

Els representants municipals han explicat al Govern que treballen en l’elaboració d’un pla de reequilibri, que té com a objectius garantir la viabilitat econòmica i preservar la prestació de serveis de qualitat i unes condicions laborals “òptimes” per als 1.200 treballadors. La mesura, segons Llauradó, passa, entre d’altres factors, per explorar l’augment de determinades activitats assistencials i per un major control de determinades despeses.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha afirmat que, amb la major brevetat possible, trobaran la solució a una situació financera “complicada i no desitjada”. El batlle reusenc ha incidit en el caràcter “multilateral” d’aquest compromís, que haurà d’implicar al consistori, a l’hospital, al Govern, als treballadors i als partits polítics. “Sense tots, serà més difícil, però no impossible”, ha etzibat. A més, ha explicat que ha encarregat als serveis jurídics i a la intervenció municipal que estudiïn els possibles escenaris de futur del centre.

Pellicer ha demanat serenitat i responsabilitat als treballadors, de qui ha dit que entén les seves accions de protesta i que respecta la seva decisió de denunciar el centre pel conveni i el cobrament dels objectius del 2015. “Són el principal actiu i la peça clau per continuar prestant un servei de qualitat, però estem fent un esforç i trobarem la solució al més aviat possible”, ha afegit.

L’alcalde reusenc ha afirmat també que la situació actual del centre és conseqüència de les decisions adoptades durant la construcció de l’hospital, entre el 2005 i el 2010, que “limiten de forma gairebé total el marge de maniobra” degut als préstecs i crèdits sindicats pendents. “Cal serenitat i responsabilitat per part de tots, i així trobarem la fórmula per redreçar la situació financera”, ha insistit.

El govern municipal ha fet una crida a tots els grups polítics presents al consistori perquè se sumin al Pacte de Salut, que confia poder materialitzar a curt termini. “Cal que sumem i remem tots junts, ja que l’únic camí és sumar i consensuar”, ha resumit Pellicer. D’altra banda, l’alcalde ha rebutjat els plantejaments aportats pel PSC perquè, segons ha dit, no són possibles, ja sigui per qüestions legals o pels acords vigents amb les entitats financeres.

 

Comentarios
Multimedia Diari