El grup municipal de CiU es convertirà en Partit Demòcrata

Aquest dillun entrarà una instància per fer efectiu el canvi de nom, que compta amb el suport dels dos regidors d´Unió

19 mayo 2017 16:39 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Reus es convertirà en Partit Demòcrata. Segons ha pogut saber el Diari, CiU presentarà demà mateix una instància per demanar el canvi de nom. Estarà firmada pels sis regidors del grup municipal i l’alcalde, Carles Pellicer, amb la voluntat que es faci efectiu tan aviat com es pugui.

Entre els regidors firmants cal subratllar que es troben els dos integrants d’Unió, Hipòlit Monseny i Joaquim Enrech, que amb el seu suport s’integren a tots els efectes dins de la nova marca que substitueix l’antiga CDC.

Sens dubte, es tracta d’una maniobra a tenir en compte. Sobretot perquè les cúpules dels partits d’Unió i Demòcrates de Catalunya ja han mostrat els seus dubtes sobre la decisió de modificar el nom de la federació de CiU durant aquesta legislatura en els municipis on governen. Argumenten que la nova marca no correspon amb la que es van presentar a les últimes eleccions.

No obstant això, en el cas de Reus, l’històric nom de la federació es mantindrà. La instància que entrarà el grup municipal demanarà el canvi a Partit Demòcrata (PDeCAT)-CiU. Això és així perquè l’actual Reglament Orgànic Municipal (ROM) estipula que la denominació dels grups municipals a l’Ajuntament ha de mantenir similitud amb el nom amb què es van presentar als comicis. Això podria variar si el procés de modificació del ROM en el qual treballa el govern municipal ho modifica.

Una vegada presentada la instància, serà necessari que la secretaria municipal redacti un decret per fer efectiu el canvi de nom sense necessitat que passi pel ple municipal. Per tant, la modificació es podria fer efectiva en els pròxims dies convertint Reus en un dels primers municipis en què el govern municipal presenta el nom de Partit Demòcrata.

Comentarios
Multimedia Diari