El jutge inicia el procediment per portar a judici la peça principal del cas Innova

El jutge dóna de termini fins el 3 d´abril per a que les parts es pronunciïn sobre l´obertura del judici oral

19 mayo 2017 17:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El titular del Jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha tancat la instrucció de la peça principal del cas Innova i la ha unificat amb la peça separada número dos. Paral·lelament, el magistrat Diego Álvarez ha iniciat el procediment per a obrir el judici oral sobre aquestes dues peces centrals de la macrocausa Innova, en les que estan imputats l’ex director general del holding municipal, Josep Prat, l’ex director del CatSalut, Carles Manté, l’arquitecte Jorge Batesteza, l’ex alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i l’ex directora financera d’Innova, Ester Ventura, a més d’altres investigats.

Amb el final de la instrucció i la fusió de les dues investigacions que van donar origen al cas, el magistrat ha donat de termini fins el 3 d’abril a les parts per a que es pronunciïn sobre l’obertura de judici oral. En un nou auto judicial, fet públic ahir, disposa que fins aquesta data el Ministeri Fiscal i les acusacions personades poden solicitar que s’obri el judici, el sobresseiment de la causa o la pràctica de diligències complementàries indispensables. En el mateix termini totes les parts poden presentar recurs contra l’actual resolució judicial.

Fiances de responsabilitat civil

El jutge, que ja havia tancat la instrucció de la peça 2 sobre la contractació de l’arquitecte Jorge Batesteza per a les obres de l’Hospital, ha acceptat ara unificar les dos causes en un únic procés perquè «les dues peces són molt semblants, per no dir idèntiques, en quant al modus operandi». Totes dues es refereixen a una possible «contractació irregular» a Innova i una possible malversació de cabals públics perquè els treballs contractats no s’haurien fet. Segons el jutge, «les dos peces són casi una fotocòpia i només cal canviar el nom de Jorge Batesteza pel de Carles Manté».

El magistrat també recorda que la fusió d’ambdues peces comportarà recalcular les fiances de responsabilitat civil dels imputats o fixar les dels investigats que encara no la tinguin. Les xifres de les fiances «seran les resultants de les quantitats pagades per Innova a Jorge Batesteza (387.000 euros), pel sobrecost del seu contracte de project manager (116.293 euros, més IVA) i a Carles Manté (720.120 euros. més IVA).

Comentarios
Multimedia Diari