Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El jutjat investiga la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar

La Cooperativa s’ha personat en el cas com a part perjudicada

ACN

Whatsapp
FOTO: alba mariné

FOTO: alba mariné

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha obert diligències per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar, segons ha avançat Rac1 i han confirmat a l’ACN fonts jurídiques. Després de detectar irregularitats en la gestió, la Cooperativa va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra a començaments d’octubre. Ara, el jutjat investiga l’existència d’un possible delicte d’estafa, segons fonts judicials. El cas es manté sota secret d’actuacions. Les presumptes irregularitats han suposat una manca de liquidat gairebé total a la secció de crèdit que ha afectat unes 200 famílies. El forat podria oscil·lar entre un i tres milions d’euros. La Cooperativa s’ha personat en el cas com a part perjudicada.

Una auditoria del 2016 va alertar que hi havia números que no quadraven. Des del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat es va iniciar una inspecció en què va quedar palès que els actius i els passius no estaven clars, que hi havia desajustos, documentació alterada, préstecs concedits sense signar i una manca de coneixement de quant crèdit hi havia prestat. La directora de la secció de crèdit va ser destituïda i l'auditor, apartat. 

La Cooperativa va presentar un preconcurs de creditors davant del jutjat mercantil de Tarragona i ara disposa de tres mesos, més un altre d'addicional, per a negociar el deute amb els creditors i aconseguir un acord de refinançament.

Temas

Comentarios

Lea También