El mercat de marxants de Falset obre al 100%

El consistori multiplica l’espai accessible tot respectant les mesures sanitàries de la fase 2

04 junio 2020 07:35 | Actualizado a 14 junio 2020 17:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El mercat de marxants del municipi de Falset obre des d’aquest dimarts al 100%. Això significa que s’afegeixen 12 parades més a les vuit que ja hi havia d’alimentació des de la fase anterior. Aquest canvi ha estat possible gràcies a la multiplicació de metres lineals per part del consistori amb la finalitat de donar cabuda a més marxants, tant habituals com eventuals, tot aplicant les mesures sanitàries i de seguretat adequades en el marc de la fase 2 de desescalada. 

«Feia tres mesos que els marxants estaven sense vendre res i hem pres aquestes mesures per poder reprendre l’activitat del mercat setmanal de marxants dels dimarts», explica el regidor de Promoció, Comerç i Governació a l’Ajuntament de Falset, Antoni Muntané. La gestió de l’espai ha suposat, doncs, agafar la perllongació del carrer Josep Campàs, «tot deixant de banda la plaça de la Quartera, que queda apartada en aquesta nova traçada per qüestions de seguretat», assenyala i, s’han estirat metres fins als carrers Sant Ramon i Pau Casals. 

Ampliació d’espais

«Per parada, això sí, hi haurà només dues persones venent. Els marxants disposaran de nou metres cadascú i, entre parades, hi haurà quatre metres de separació, delimitats per tanques», afegeix. La fase 2 permet, de fet, l’ampliació de l’aforament al 33% de les parades habituals, sempre que no es pugui ampliar la superfície del mercat per garantir el distanciament requerit entre parades i entre clients del mercat. I això és el que han fet a Falset: garantir més espai. «Amb aquesta ampliació, hem tornat a aconseguir un mercat divers, on hi conviuen molts sectors i  es venen una gran varietat de productes. Ara hem pogut incloure roba i complements, entre altres», se n’alegra.

Per tal d’anunciar aquest canvi i reactivar el mercat, des de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament també han fet promoció de les últimes novetats. «Hem anunciat a la plataforma eBando, eina per a la comunicació d’ajuntaments i col·lectius, que el mercat s’ha tornat a activar al 100%. Durant el confinament, vam fer servir aquesta mateixa plataforma per notificar els horaris d’allò més flexibles dels comerços del municipi», recorda.

En la mateixa regió sanitària, el president de l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Josep Gómez, acull la iniciativa adoptada per Falset com a «necessària». «El que s’ha d’aconseguir progressivament és que més municipis augmentin l’espai d’acollida de marxants. La clautambé és garantir unes mesures de seguretat adequades», diu Gómez.

Comentarios
Multimedia Diari