Más de Reus

El metge Ramon Gomis, investit com a doctor 'honoris causa' per la URV

Per la seva contribució al món de la investigació biomèdica en relació amb la malaltia diabètica, l'obesitat i la nutrició

Redacció

Whatsapp
El doctor Gomis, ahir durant la seva intervenció després de ser investit doctor ´honoris causa´. Foto: urv

El doctor Gomis, ahir durant la seva intervenció després de ser investit doctor ´honoris causa´. Foto: urv

La Universitat Rovira i Virgili va investir ahir el metge endocrinòleg reusenc Ramon Gomis de Barbarà com a doctor honoris causa per la seva contribució al món de la investigació biomèdica en relació amb la malaltia diabètica, l’obesitat i la nutrició. El professor Ramon Maria Miralles, director del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, va ser el padrí del doctorand en l’acte d’investidura. La proposta d’investir-lo com a doctor honoris causa, però, la va fer l’investigador Joan Vendrell.

Ramon Gomis, que va néixer i passar la seva infància i joventut a Reus, va reconèixer que aquest reconeixement és «molt especial» per la seva vinculació amb els professors de la Universitat i per la seva relació amb el territori. De fet, ha col·laborat amb la Universitat Rovira i Virgili com a científic i com a gestor de la ciència biomèdica.

Actualment, Gomis de Barbarà és catedràtic de medicina a la Universitat de Barcelona, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) des del 2004 i consultor sènior en Endocrinologia a l’Hospital Clínic de Barcelona, on ha exercit de metge endocrinòleg des del 1974 i de cap de la Secció de diabetis i del Servei d’Endocrinologia.

En el seu discurs, Gomis va assegurar que va decidir especialitzar-se en el camp de l’endocrinologia perquè «la recerca científica biomèdica era, i és, l’única eina possible per donar-nos aquesta resposta que ens permeti avançar en la prevenció i la curació de les malalties».

Ara bé, va reconèixer que «hi ha qui pot pensar que la recerca biomèdica no és per als metges» i va proclamar que «no es pot progressar en la medicina sense una recerca mèdica amb metges» encara que això «exigeix canvis». Gomis aposta per la recerca translacional, que es tracta «d’estimular als metges per tal que assoleixin els coneixements fonamentals en ciències bàsiques, des de les matemàtiques o la física a la bioquímica o la biologia cel·lular».

Temas

  • REUS

Lea También