El misteriós cofre dels Nanos de Reus

Un any més el Casal Tastalafesta de Còdol Educació al Museu de Reus de la plaça de la Llibertat s’omple d’infants per gaudir amb els Gegants, els Nanos, el Bestiari i els balls més populars de la festa major

22 junio 2017 16:44 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els infants, sens dubte, són grans coneixedors dels elements festius de la ciutat, també saben quins balls hi ha al seguici i quins són els costums habituals de la Festa Major de Sant Pere. De tot això se n'han adonat aquest dijous els monitors de Còdol Educació en el marc de la inauguració del popular taller Casal Tastalafesta que es du a terme al Museu de Reus de la plaça de la Llibertat. I és que més d’un nen i nena ha repetit en l’activitat un parell o tres d’anys. 

Mitja hora abans de l’hora convinguda, doncs, mares, pares i avis s'han aplegat davant la porta del Museu per tal de fer entrar la mainada. Una de les primeres activitats ha estat la de la preferència. «A qui li agrada més el Drac?, i a qui la Víbria?», han estat entre les preguntes decisives formulades per l’Albert, un dels amenitzadors.

Una de les primeres activitats que es va dur a terme va consistir en preguntar als infants quins són els seus elements festius preferits

De cop i volta, mans aixecades i crits omplien l’estança principal del recinte. Els menuts tenien molt clar que s’havia de defensar l’element, bèstia o ball predilecte. En gustos, ho tenien clar. Després de fer una rotllana a terra i repassar el grapat de balls que hi ha la programació festiva, la Sílvia, una altra de les monitores assistents, ha explicat el Conte de la Plaça amb el qual els infants han dibuixat a les espatlles dels seus companys com és la Tronada, el ball del Drac, de la Víbria, els Diables «amb els seus paraigües de foc» i els Gegants. Això sí. «Digueu-los tots per ordre d’aparició», apuntava Sílvia, divertida. 

La cirereta del taller

Tot i que la cirereta del taller era una visita sorpresa dels Nanos i aquests han arribat amb retard, han deixat un misteriós cofre a la porta del Museu. «Què hi haurà dins?», es preguntaven les amenitzadores, tot arrossegant el gran recipient cap al centre de la rotllana infantil. 

L'activitat es podrà dur a terme fins el proper dimecres, i hi poden prendre part els infants d'entre quatre i deu anys

«Jo conec tot això!», ha cridat  un nen tot content en veure que hi havia unes fotos de detalls de diferents elements festius. «Va! Anem a buscar els detalls de les fotografies a l’exposició Ara toca festa!», convidaven els monitors. Abans, però, han dividit l'agrupació que passava folgadament la vintena de nens en tres parts. Amb aquesta iniciativa de les instantànies els de Còdol Educació han aconseguit que  de manera interactiva, els infants poguessin veure ràpidament gran part dels elements. L’activitat infantil es perllongarà fins dimecres vinent, hi són benvinguts els infants de 4 a 10 anys i l’horari és de 10 a 12 hores. Perquè els infants puguin assistir cal fer reserva prèvia al web www.codoleducacio.com o bé trucant al telèfon 977 327 362.

Comentarios
Multimedia Diari