El món del circ i els grups festius de Reus inauguraran l'any cultural

'Globus' és el nom de l'espectacle inaugural creat per Leandro Mendoza i que tindrà lloc el dissabte dia 28 de gener a la plaça Mercadal

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Globus és el nom de l’espectacle que inaugurarà l’any cultural el pròxim dissabte 28 de gener a la plaça Mercadal. Així ho ha desvetllat aquest dilluns durant la presentació de Reus Capital de la Cultural Catalana el seu responsable, Leandro Mendoza de Ciclicus, que també ha assegurat que el paper de les entitats de la ciutat serà clau. «L’espectacle es de nova creació o presenta com a fil conductor la relació entre el circ contemporani i les tradicions», ha subratllat.

Globus proposarà a l’espectador cinc números diferents de circ (La Tartana, Carrusel, Pòrtic de fusta 1, La manxa i Pòrtic de fusta 2) que parlaran dels diferents eixos de la capitalitat cultural i que es realitzaran en originals aparells de circ. En cada un d’ells, ha apuntat Mendoza, s’integraran els diferents elements de la cultura festiva local com el Ball de Diables, el bestiari festiu, l’Esbart Santa Llúcia o els Nanos. «Volem que es crei un diàleg escènic entre el Reus d’abans i el d’avui».

El mateix Mendoza, que junt amb Tanja Haupt són els nous directors de Trapezi, també ha explicat d’on va sorgir el nom de l’espectacle. «Es tracta d’una vella tradició reusenca que consistia en fer enlairar globus i que ja s’ha perdut. Em va agradar molt la idea, per això l’espectacle començarà amb el narrador arribant al Mercadal amb globus».

Comentarios
Multimedia Diari