El nou jutjat de Reus entra en funcionament

Després d’un any de retard ahir es va posar en marxa el Jutjat de Primera Instància número 8 que tractarà casos de jurisdicció civil

30 septiembre 2020 16:10 | Actualizado a 30 septiembre 2020 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou Jutjat de Primera Instància número 8 de Reus ha entrat en funcionament aquest dimecres després d’un any de retard. D’aquesta manera es descongestionarà la saturació que hi ha en aquests moments.

El nou jutjat tractarà els casos que fan referència a la jurisdicció civil, que, per tant, no comporten penes de presó. Es tracta de conflictes entre particulars o entitats, reclamacions econòmiques, incapacitacions de persones, desnonaments, contractes de compravenda, herències i arrendaments.

Les noves instal·lacions estan ubicades a l’edifici judicial de la ciutat, a l’avinguda Marià Fortuny, 73 i s’ubica a la segona planta entre el Jutjat VIDO i el Jutjat de 1a. Instància núm.7. El Departament de Justícia ha dotat l’òrgan d’una plantilla de 9 professionals. Es tracta de quatre tramitadors, tres gestors judicials i dos auxilis judicials. Justícia també ha destinat uns 50.000 euros en l’adequació de l’espai, el mobiliari i l’equipament informàtic.

Durant la visita a les instalacions la setmana passada, la consellera de Justícia, Esther Capella va destacar que el nou jutjat suposa «una ampliació dels serveis» i va recordar que anualment es destinen 600 milions d’euros a l’administració de la justícia «perquè necessitem que la justícia estigui a l’servei dels ciutadans». Justícia també ha substituït els ordinadors de sobretaula de 844 funcionaris per portàtils, dels quals 62 són a Reus. L’objectiu és possibilitar el teletreball.

El Departament de Justícia ha posat en marxa un total de quatre jutjats nous en tota Catalunya, dos a Barcelona, un a Terrassa i el de Reus. L’Estat té a Catalunya 10 jutges per cada cent mil habitants. En canvi, la mitjana espanyola se situa en 11,5 jutges per cada cent mil habitants. La resta de països del Consell d’Europa tenen una ràtio de 21 jutges per cada cent mil habitants. Per acabar amb aquest dèficit, a Catalunya s’haurien de crear 70 nous jutjats, però aquesta és una competència del govern espanyol.

Comentarios
Multimedia Diari