El pal de fregar i altres invents genials s'exposen a Reus

'Herois ocults' mostra el disseny i la creació d'objectes quotidians tan importants com la cremallera, el velcro, el clip o el llapis

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plaça de la Llibertat de Reus acull des d’ahir l’exposició ‘Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians’, a càrrec del Vitra Design Museum en cooperació amb Hi-Cone, i produïda i organitzada per l’Obra Social la Caixa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.

Es tracta d’una innovadora mostra de divulgació del disseny d’aquells elements que formen part de la nostra rutina i els nostres costums. Objectes ideats per fer-nos la vida quotidiana més pràctica i còmoda, i que han perdurat en el temps, com ara el pal de fregar, la cremallera, el velcro, el clip o el llapis. N’hi ha que pràcticament no han experimentat modificacions, i altres que de ben segur han transcendit les mateixes pretensions dels seus creadors. Invents, tots, que ens passen desapercebuts en el dia a dia, acostumats ja al seu ús habitual, però que han modulat la nostra existència d’una manera concloent i evident.

Com han arribat aquests objectes a ser veritables herois ocults? Probablement perquè es relacionen amb una idea enginyosa, encara que fàcilment comprensible. Els herois ocults són objectes que han estat fabricats milions de vegades, però que continuen sent indispensables en el dia a dia. Han demostrat la seva vàlua una vegada i una altra i, en essència, s’han mantingut inalterables durant dècades.

L’Obra Social la Caixa impulsa nombroses iniciatives en diferents àmbits d’actuació, un dels quals és la cultura. La divulgació constitueix un instrument bàsic per promoure el creixement de les persones, i per aquest motiu l’entitat treballa per acostar el coneixement a públics de totes les edats i nivells de formació. Entre aquestes activitats culturals, l’Obra Social la Caixa organitza exposicions per tota la geografia espanyola amb la voluntat de contribuir a la sensibilització ciutadana a través de continguts artístics, científics i socials.


Formació emprenedora
Un altre àmbit d’actuació important de l’entitat és la formació emprenedora dels alumnes. Per això, eduCaixa impulsa el projecte Joves Emprenedors, amb el propòsit de despertar habilitats emprenedores en els estudiants, promovent el seu creixement personal i potenciant-ne la capacitat d’iniciativa.

Els recursos que el projecte ofereix dins de l’aula, així com les activitats extraescolars i les exposicions itinerants, inspiren un canvi de paradigma en estimular noves formes de pensar i actuar.

La mostra es pot visitar a la Plaça Llibertat fins al 6 de març, de dilluns a diumenge, de 12.30 a 14 i de 17 a 21 hores.

Comentarios
Multimedia Diari