El pantà de Riudecanyes posa en dubte l’ús d’aigua depurada

La Comunitat de Regants no veu clara la proposta del Gepec d’aprofitar els recursos procedents de la depuradora de Reus per a usos agraris

26 marzo 2019 09:10 | Actualizado a 27 marzo 2019 19:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes considera complex l’ús d’aigua depurada al sistema, però s’avé a estudiar les solucions que es proposin. És la resposta que dóna l’entitat davant la roda de premsa que va fer el Gepec sobre la utilització de l’aigua provinent de les depuradores del Baix Camp i, especialment, de la depuradora de Reus per usos agraris. Els regants avisen que cal estudiar a fons qualsevol actuació orientada a donar sortida a aquest recurs procedent de la depuració d’aigües residuals, tenint present tots els aspectes necessaris de qualitat, d’infraestructura, d’abast territorial, de cost i de regulació per avaluar la viabilitat de la proposta. A partir d’aquí, consideren que la incorporació al sistema Siurana-Riudecanyes d’aquests cabals d’aigua pot presentar diferents inconvenients.

Des de la Comunitat de Regants asseguren que «la millor solució equivaldria a reutilitzar l’aigua tractada a partir de la presa del Pantà de Siurana». D’aquesta manera, segons l’entitat, part d’aquest nou recurs alliberat provinent de les depuradores del Baix Camp, juntament amb les dels pobles del Priorat de la conca del Siurana, s’integraria al cabal ecològic estable de la conca del riu Siurana i al sistema Siurana-Riudecanyes.

Des de la Comunitat de Regants però, insisteixen que qualsevol de les solucions que es proposin haurà de fer valdre els drets adquirits i vigents de la corporació i els seus membres. 

Comentarios
Multimedia Diari