El passeig de Misericòrdia pertany a la canalla

Cercavila del Seguici Petit. Músics, balls, gegants i bèsties petites desfilen elegants per un entorn delimitat

24 septiembre 2021 05:13 | Actualizado a 24 septiembre 2021 06:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La jornada d’ahir va estar dedicada, en el marc de les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, als més menuts. A dos quarts tocats de set ja es van poder veure infants enfilant el Passeig de Misericòrdia il·lusionats. N’hi va haver alguns que, fins i tot, van assistir a la cita equipats amb petits timbals: l’objectiu era seguir el ritme de la música festiva. D’altres, també, van lluir mascaretes amb un bestiari acolorit i alguns gegants. Els ninots del Seguici Festiu tampoc van faltar, vistos a diverses mans de nens i nenes. Van preferir dur els seus elements particulars en miniatura de casa. 

Així doncs i havent-se anunciat la sortida del seguici per part dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, Campaners de la Ciutat amb el Toc de la Festa, el Seguici Petit va començar a formar files per dur a terme la cercavila pel Passeig. L’assumpte es va fer esperar, així i tot. L’espai habilitat per veure la cercavila dels diferents elements, tancat amb una estructura de reixa, va deixar, al principi, força gent fora, en no presentar aquesta l’entrada corresponent per ingressar-hi. Tot plegat, va provocar un endarrerriment en la posada en marxa de l’activitat. 

A mesura que s’anava recorrent el Passeig i, col·locada estratègicament, s’hi va poder veure cada vegada més gent als seus seients. Asseguda, doncs, va admirar el so  dels timbals apropant-se. L’Aula de Sons de Reus va esdevenir la primera en afegir música a la tarda de dijous amb so de timbals i altres instruments. 

Les espurnes del Ball de Diables petit, per la seva banda, van fer sortir espectadors pels costats del perímetre delimitat. Va ser de forma momentània, després hi tornaven a entrar. «Són molt a prop», va assenyalar una família. 
Paral·lelament, des de fora la reixa, es van poder veure fotògrafs aficionats que van immortalitzar amb les seves càmeres el moment de nova ‘realitat’ festiva. L’olor de pólvora va impregnar l’ambient i va donar pas a més sons musicals i molt de ritme. Tot seguit, el Drac petit va continuar resseguint el camí de terra del Passeig i va ser encès a diferents trams del recorregut. Les llums i la música van animar d’allò més la canalla, que picava de mans sense aturador i corria fins a on els pares els deien. La Cucafera, tot obrint la seva boca, també va passejar-se davant els infants deixant-los, per què no, bocabadats. 

El següent element va ser El Basilisc petit que va ballar cofoi gràcies a les indicacions de la resta de components de L’Estol del Basilisc. Això va garantir-li al ballador una major tranquilitat per completar el ball. «Compte! Un desnivell!», van avisar-lo. La destresa dels portadors, en donar tombs, va ser aplaudida. 
Quan va ser el torn del Lleó petit, la parella balladora va demostrar el seu domini en la coreografia. I, saludant i d’allò més dinàmiques, van aparèixer les diferents parelles de nanos petits. Aquestes van ser acompanyades de música i, també, de la Mulassa petita. Aquesta va obrir la desfilada de gegants del Seguici Petit, amb els Vitxets, els Moros i els Indis petits. 

Van completar el recorregut els joves integrants del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus –la qual, en alçar-se en diferents trams, també va generar una pila d’aplaudiments–, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet.

Els actes van seguir a La Palma, amb el tàndem satíric de les canonades i els versots del Canó de les Festes combinats amb les històries de literatura reusenca de fil i canya del segle XIX del Carro dels Romanços; i, amb el concert d’Stay Homas al Parc de la Festa. 

Comentarios
Multimedia Diari