El planter de la Festa Major de Reus es llueix

La canalla va ser l’estrella de la jornada d’ahir diumenge omplint els carrers de milers de famílies. El Lleó Petit, que debutava dins del seguici, va ser un dels grans protagonistes. La cercavila va finalitzar al Mercadal amb un gran ball de lluïment

24 septiembre 2018 09:12 | Actualizado a 27 septiembre 2018 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els més petits de casa van ser ahir els autèntics protagonistes i estrelles de la Festa Major de Misericòrdia. Els centenars de nens i nenes que integren el Seguici Festiu Petit van tornar a demostrar que hi ha un planter envejable que cada any ho fa millor. De ben segur que aviat poc tindran a envejar dels adults. I és que la família petita segueix creixent pel que fa tant al nivell com en el nombre de participants.

Enguany, moltes de les mirades anaven dirigides al Lleó petit, que després de la presentació del dissabte, ahir debutava per primera vegada com un element més del seguici festiu. I ho feia seguint al Basílisc petit, una bèstia que va sortir de l’ou farà només dos anys. Els comentaris que es podien escoltar eren d’elogi per l’actuació dels seus portadors i pel resultat de l’obra de Manel Llauradó. 

Tot i així, la Mulasseta i els Gegants petits, sobretot els Índis, continuen estant entre els més estimats. Aquest era el cas de l’Aleix i la Martina, dos petits que resseguien amb la mirada el pas dels elements amb cara d’admiració i carregant un timbal. Darrere seu, els pares carregaven pacients un parell de gegants de goma.

Els darrers anys, la passió que desperten tant les bèsties com els gegants i balls del Seguici Festiu fa que les cercaviles siguin cada vegada més nombrosos des del principi.

La comitiva va iniciar la marxa al voltant de les sis de la tarda des de l’Ajuntament, davant una plaça Mercadal plena a vessar, per enfilar a continuació el carrer Major. El Ball de Diables infantil, seguit del Drac petit, marcaven els passos causant algun sobresalt entre el públic més menut.

La Cucafera, el Basílisc petit i el Lleó petit continuaven la cercavila que també va transcórrer per les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, raval de Santa Anna o plaça Prim. El multitudinari punt final, més d’una hora i mitja després de l’inici, es va viure, de nou, al Mercadal amb una ballada de lluïment. 

D’altra banda, i al voltant del migdia d’ahir, molts infants també es van aplegar al voltant del Parc del Trenet de Misericòrdia per fer algun viatge i presenciar la posada en marxa del trenet batejat amb el nom de Cori. 
 

Comentarios
Multimedia Diari