Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El president del Consell Comarcal del Baix Camp aparta el PP del govern

Es tracta dels regidors David Chatelain, de Cambrils, i Sílvia Pujol, de Vandellòs i l'Hospitalet.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de tots els consellers comarcals a principi de la legislatura.

Imatge de tots els consellers comarcals a principi de la legislatura.

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, ha signat avui 3 de novembre de 2017 un decret en què aparta els representants del PPC (David Chatelain i Silvia Pujol) del govern comarcal, i més concretament de la Junta de Govern i de la presidència de la Comissió Informativa de Serveis al Territori.

A més, es revoca tota representació comarcal que ostenti qualsevol dels dos membres d’aquesta formació política en relació a ens i organismes externs en els quals hi participi la comarca del Baix Camp.

Els representants del PPC ostentaven aquests càrrecs des de juliol de 2015, després de la constitució del Consell Comarcal del Baix Camp en aquest nou mandat.

David Chatelain i Silvia Pujol en una sessió del Consell Comarcal.

La presidència del Consell Comarcal ha pres aquest determini després d’un debat intern generat de fa temps en la coalició del PDeCAT i ERC-AM, que té la majoria, amb el coneixement de la Candidatura de Progrés (PSC), i que ha culminat davant la situació de conflicte polític en la que es troba el país respecte a l’actual govern de l’estat espanyol i les contundents actuacions dirigides contra els membres del govern legítim de Catalunya, elegit de forma democràtica, i les institucions del nostre país.

La resposta

El Partit Popular ha anunciat que abandona el govern del Consell Comarcal del Baix Camp després que, segons la formació, el president (PDeCAT) els hagi advertit de la seva expulsió.

Segons els regidors, David Chatelain i Sílvia Pujol, tot plegat es produeix per "la situació processal de diversos antics càrrecs de la Generalitat" i descriuen la decisió com a "profundament equivocada".

"Suposa ignorar que les resolucions judicials no depenen de la voluntat dels partits polítics i tampoc és justificable que es prengui aquesta decisió a causa de l'aplicació de l'article 155", assenyalen.

També retreuen no tenir constància que els socialistes hagin de ser expulsats de l'executiu comarcal, tot i el suport del PSOE al Senat. Totes les forces de l'ens, excepte Ciutadans i la CUP, formaven part de l'executiu, encapçalat per Joaquim Calatayud, del PDeCAT.

Fins ara, la majoria de forces s'havien implicat en l'executiu -excepte Ciutadans i la CUP- tenint en compte que "la pràctica totalitat d'accions que es prenen al consell són de caràcter finalista", segons apunten els populars.

Els regidors entenen que "la decisió d'expulsar al PP de les institucions, un fet ja viscut al passat com al Pacte del Tinell, suposa la ruptura del pacte tancat a l'inici de mandat". "Són els que incompleixen els pactes qui han de donar les explicacions pertinents", reblen. Al comunicat, el grup assegura que els representants del PP al consell comarcal continuaran treballant en la defensa dels ciutadans del Baix Camp.

Comentarios

Lea También