El pressupost de Reus destinat a ajuts de pobresa energètica ascendeix a 77.000 euros

Les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica podran sol·licitar a partir d’aquesta setmana la subvenció destinada a atendre les despeses de subministraments d’electricitat i de gas

05 agosto 2020 08:00 | Actualizado a 05 agosto 2020 08:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica podran sol·licitar a partir d’aquesta setmana la subvenció destinada a atendre les despeses de subministraments d’electricitat i de gas. Es tracta d’ajudes atorgades per l’Ajuntament de Reus a través d’una partida econòmica de 150.000 euros, ampliable (segons necessitats i disponibilitat pressupostària) a un màxim de 200.000 euros. Són 77.000 euros més que l’any passat, en què la partida econòmica va ser de 73.000 euros, ampliable a un màxim de 143.000 euros. En concret, el pressupost per a l’any 2020 és un import de 85.000 euros ampliable fins a 115.000 euros i el de l’any 2021, de 65.000 euros, ampliable fins a 85.000 euros. Es fa una convocatòria plurianual, ja que es preveu que sigui difícil resoldre la totalitat de les sol·licituds rebudes durant l’any 2020.

Des del consistori es detalla que les sol·licituds es podran realitzar a partir de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), prevista per aquesta setmana, fins al 31 d’octubre. Enguany, la convocatòria s’ha adaptat per fer front a la situació d’emergència social generada per la pandèmia. Les novetats són: que la subvenció compta amb més pressupost; que s’ha ampliat el període de consum d’energia de gas i electricitat subvencionable, per tal d’incloure els mesos de confinament, i que la sol·licitud es pot tramitar per un procediment abreujat, adreçat a les persones que ja la van sol·licitar l’any passat i que la seva situació continua sent la mateixa.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica que «durant el confinament estricte sobretot i després també, les famílies han passat molt més temps del que era habitual a casa i fent activitats que requereixen energia, com cuinar, per exemple. Aquest canvi obligat d’hàbits en el consum energètic ha suposat en molts casos un augment en l’import de les factures de llum i gas. Per això, hem augmentat el pressupost dels ajuts i els mesos subvencionables».

Enguany, per primer cop, s’han establert dos tipus de sol·licituds per demanar els ajuts per fer front a la pobresa energètica: l’abreujada, per les persones que ja ho van sol·licitar l’any passat, que es trobin en la mateixa situació que l’any anterior i que la seva resolució hagués estat resolta. Rebran un missatge per correu electrònic; i l’ordinària, pels que no compleixen les condicions anteriors o que sol·liciten la subvenció per primera vegada, hauran de presentar la sol·licitud via telemàtica o presencial.

Comentarios
Multimedia Diari