El pressupost de les accions socials del Consell Comarcal del Baix Camp pujarà 200.000 euros

Els comptes del 2018 augmenten un 18% respecte als d’enguany, marcats per les millores i la nova gestió de depuradores d’aigua

25 diciembre 2017 09:18 | Actualizado a 25 diciembre 2017 09:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal del Baix Camp ha aprovat el pressupost per al 2018 amb una xifra de 13.639.964,93 euros, la qual cosa significa un increment del 18 per cent respecte al pressupost de 2017. Aquest augment ve marcat per una pujada d’un 16 per cent en projectes mediambientals i d’un 2 per cent en polítiques socials.

De cara al 2018, el Consell invertirà més de dos milions d’euros en les obres de millora de la depuradora de Cambrils i en la gestió de dues noves estacions depuradores d’aigües residuals, a les Borges del Camp i l’Aleixar. Amb aquestes dues instal·lacions ja en seran 13 les que l’ens comarcal gestionarà al conjunt del Baix Camp.

Pel que fa a les accions socials i d’atenció a la ciutadania, la partida pressupostària s’ha incrementat en gairebé 200.000 euros en relació amb el 2017 i ha passat de 2,6 milions d’euros a 2,8 milions d’euros.

El ple del Consell Comarcal del Baix Camp, celebrat el 19 de desembre, va resoldre l’aprovació dels pressupostos 2018 amb 22 vots a favor dels consellers del PDeCat, ERC-AM i Candidatura de Progrés; i set vots en contra dels consellers de la CUP, Ciudadanos i el Partit Popular. Dels recursos totals del Consell, un 39,44% es destinarà als àmbits de Sanejament i Medi Ambient, un 27,40% a Educació, un 23,83% a Acció Social i Atenció a la Ciutadania, un 5,13% a Polítiques Actives d’Ocupació i un 3,55% a Serveis als Municipis.

Pel que fa al pressupost global de l’ens, que agrupa les entitats vinculades i dependents i societats de capital íntegrament públic o participades, s’enfila aquest any fins als 51,3 milions d’euros amb un increment de gairebé un 5 per cent en comparació amb l’anterior exercici.

D’altra banda, el ple ha aprovat per majoria la dissolució del Patronat Municipal de Turisme de les Muntanyes de la Costa Daurada, amb la conseqüent organització interna per tal de seguir prestant serveis de promoció i dinamització del territori.

‘Punt violeta’ a les festes

El ple també va aprovar la creació d’un punt violeta a les festes municipals de la comarca per tal de fer front a les agressions masclistes. Aquesta proposta, presentada per la CUP i aprovada per unanimitat, proposa la creació d’espais de seguretat, divulgació i confiança per tal que, en cas d’agressió masclista al carrer en celebracions i festes majors, les persones afectades puguin rebre el suport adequat.
També va tirar endavant una moció  sobre la garantia del sistema de pensions. A instància del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran i amb el suport i la proposició de la Presidència del Consell Comarcal, aquesta moció s’ha aprovat amb 24 vots i 4 abstencions dels consellers del PP i Ciudadanos. Per últim, va ser aprovada per unanimitat una altra moció a favor de la reforma horària. L’objectiu és impulsar uns horaris beneficiosos que superin l’organització temporal de l’era industrial i que s’adaptin a la nova societat del coneixement i del consum, complexa i progressivament més desigual. 

Comentarios
Multimedia Diari