El primer ministre d'Itàlia aterra a l'Aeroport de Reus

(VÍDEO) Matteo Renzi ha viatjat directament des d'Itàlia amb l'aeronau militar Airbus A-319 per visitar les famílies de les set joves italianes que han perdut la vida en l'accident d'autocar a Freginals

19 mayo 2017 19:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El primer ministre d'Itàlia, Mateo Renzi, ha aterrat aquesta tarda a l'Aeroport de Reus on ha estat rebut per una àmplia comitiva encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb l'objectiu de visitar les famílies de les set joves italianes que ahir van perdre la vida en l'accident d'autocar. Renzi ha viatjat directament d'Itàlia amb un Airbus A-319 de l'exèrcit de color blanc on s'hi podia llegir Repubblica Italiana i ha aterrat a l'Aeroport de Reus sobre tres quarts de 5 de la tarda enmig de fortes mesures de seguretat. Minuts després d'aterrar, l'àmplia comitiva s'ha desplaçat ràpidament per carretera fins al centre de comandament instal·lat a Tortosa. Està previst que visiti primer els familiars de les víctimes que estan allotjades al Parador d'aquesta localitat i que després es traslladi al Tanatori de Jesús, on es troben els cadàvers de les joves mortes abans de torna a Itàlia.  

Renzi ha expressat el seu desig de no fer declaracions als mitjans de comunicació per poder aprofitar la seva breu estada a Tortosa per acompanyar les famílies de les set víctimes mortals italianes de l'accident i expressar-los la seva solidaritat, segons han informat fonts governamentals. L'accident es va produir ahir diumenge a l'autopista AP-7, a Freginals (Montsià), i s'ha salday de moment amb la mort de tretze alumnes universitàries que realitzaven un curs del programa Erasmus a la Universitat de Barcelona.

De les víctimes mortals, set eren de nacionalitat italiana, dues alemanyes, una romanesa, una francesa, una austríaca i una uzbeka, segons ha confirmat la Generalitat. Els cadàvers són al tanatori municipal de Tortosa, mentre que el Parador d'aquesta mateixa localitat ha estat habilitat per acollir els familiars de les víctimes. A causa del sinistre, 34 persones van ser hospitalitzades en un primer moment, encara que diverses van rebre l'alta posteriorment. El succés ha commocionat Itàlia i Renzi, en un missatge a la xarxa social Twitter, ha assegurat que té "el cor trencat per les víctimes italianes i per les altres joves vides destruïdes"

Comentarios
Multimedia Diari