El primer ‘somriure’ de l’any

Corpus, Gegants i coca amb cireres. Milers d’alumnes d’una vintena d’escoles  assisteixen a la tradicional ballada del matí dels Gegants de Reus a la Plaça Mercadal

31 mayo 2018 18:22 | Actualizado a 31 mayo 2018 19:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dijous de Corpus és una cita molt especial pels integrants de la Colla Gegantera de Reus. Són uns privilegiats. Després d’una petita cercavila pels carrers de la ciutat, aquest dia, any rere any, retornen al Mercadal sabedors que els espera un públic entregat. Més de 2.000 nens i nenes, alumnes d’una vintena d’escoles de la ciutat, els esperen ansiosos. 

Alguns geganters parlen del primer ‘somriure’ de l’any. És evident que els nens han rigut, somrigut i xisclat d’alegria durant els mesos previs, però aquella mirada d’il·lusió que destil·len els seus ulls amb l’arribada dels Gegants de Reus al Mercadal el dijous de Corpus, és un altre ‘somriure’.  

Ahir no ha estat una excepció. Els Gegants, després de mesos preparant-se per un mes de juny que serà d’infart, han sortit a les 9.00h de l’Ajuntament, on havien passat la nit. Després d’una petita cercavila, han enfilat carrer Monterols avall per entrar, triomfalment, al Mercadal. Allà, milers d’innocents ullets els esperaven, mentre milers de manetes aplaudien.

Vitxets, Japonesos i Negres, han embadalit els xiquets i xiquetes, que devoraven la tradicional coca amb cireres. «A mi el que més m’agrada, és el Moro», deia l’Arlet, una de les xiquetes, que immediatament reclamava esglaiada: «però no el veig!». I és que els Moros i els Indis s'han fet pregar. Ambdues parelles han estat clamades per la canalla, fins que els geganters els han anat a buscar a l’Ajuntament perquè se sumessin a la festa, al centre del Mercadal. 

L’acte, que s’havia avançat mitja hora a petició de les escoles pel fort bat de sol que cau a la plaça al migdia, s'ha enllestit ràpidament, després de mitja dotzena de ballades dels Gegants. 

 

Les ballades a la tarda
Els Gegants de Reus han continuat amb la tradicional cercavila pels carrers del centre de la ciutat fins a l’hora de dinar. Però a la tarda, la festa ha continuat. A les 16.00h, els campaners de Reus oferien, per segon cop durant el dia, el tradicional Toc de Festa. Els Gegants sortien, simultàniament, de l’Ajuntament, i es dirigien cap a una llar d’avis, per fer extensiva la festa a tothom. De fet, just després, els geganters han apropat la festa a la zona de Mas Abelló. 

Posteriorment, i després de retornar al centre, a les 19.00h, davant un públic generosament expectant, els Gegants han tornat a rodar a la Plaça del Mercadal. 

La d'avui ha estat la primera sortida a la ciutat de l’any. El primer dia de Corpus. El dia en què infants, i no tan infants, hem ofert aquell ‘somriure’ per primer cop. 

Comentarios
Multimedia Diari