El primer tram de la carretera Reus-Cambrils, remodelat a finals d'estiu

Es millorarà el ferm dels 425 metres de carretera entre el santuari de Misericòrdia i la T-11 i s'afegirà un pas per a ciclistes i vianants

ACN

Whatsapp
Aquest tram inicial de la carretera de Reus a Cambrils, entre el santuari de Misericòrdia i fins arribar a la T-11, ja és una travessera urbana, de titularitat municipal, i les obres s'adjudicaran en dos mesos. Foto: ACN

Aquest tram inicial de la carretera de Reus a Cambrils, entre el santuari de Misericòrdia i fins arribar a la T-11, ja és una travessera urbana, de titularitat municipal, i les obres s'adjudicaran en dos mesos. Foto: ACN

El primer tram de la carretera de Reus a Cambrils, la TV-3141, quedarà remodelat a finals d'estiu. La Generalitat ha anunciat la licitació immediata de les obres de millora per un import de 580.000 euros, en un tram de 425 metres, des del santuari de Misericòrdia fins a la rotonda amb la T-11, la via de connexió entre Reus i Tarragona. El Govern ha traspassat a l'Ajuntament aquest tram de carretera, un dels accessos a la ciutat amb més trànsit, majoritàriament local. De fet, la clara integració a la xarxa viària municipal va motivar-ne el traspàs. Les obres preveuen la millora del ferm i la inclusió d'un carril per a vianants i ciclistes. És l'única inversió de la Generalitat a Reus aquest 2015.

La remodelació de la carretera de Misericòrdia es tracta de l'única inversió de la Generalitat a Reus prevista en els pressupostos per aquest 2015. Les obres, que s'emmarquen en el conveni de traspàs d'aquesta travessera urbana a mans municipals -signat el novembre passat amb la presència del conseller Santi Vila a la ciutat-, s'adjudicaran en un parell de mesos. Així, els treballs començaran abans que comenci aques estiu.

Els treballs que s'hi duran a terme són la construcció d'una vorera al costat esquerre del tram, de 4,5 metres d'amplada per al pas de vianants i ciclistes. Aquesta vorera constarà d'una franja de 3 metres d'amplada separada de la calçada per a vehicles per una línia d'escocells i d'il·luminació d'1,5 metres d'amplada.

També s'afegirà un segon carril de sortida, en direcció a la carretera T-11, que permetrà millorar les incorporacions de vehicles a aquesta via. A la vegada, es donarà continuïtat a la vorera existent al costat dret fins arribar a la secció de la T-3141. A més, es millorarà tota la superfície del ferm d'aquesta travessera.

Es tracta d'un tram que ha perdut la seva condició de carretera i actualment forma part de la xarxa viària municipal. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha refermat que "aquest és el compromís al qual vam arribar amb l'Ajuntament de Reus de condicionar aquesta travessera urbana i, en aquest sentit, col·laborar amb la millora de la urbanització d'un àmbit plenament urbà i al servei dels ciutadans de Reus".

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También