El programa d’estiu dels centres cívics de Reus tindrà activitats virtuals per primer cop

La xarxa de centres s’adapta a l’emergència sanitària actual tot planificant 29 activitats entre el 15 de juny i el 10 d’agost amb inscripció gratuïta, algunes aptes per fer des de casa i d’altres per fer-se a l’exterior o en grans sales

05 junio 2020 07:50 | Actualizado a 14 junio 2020 17:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els centres cívics de la ciutat de Reus reobriran les portes en la fase 3 de desescalada, –és a dir, el dia 8 de juny segons està previst– i amb les mesures de prevenció corresponents. En aquest sentit, la xarxa de centres cívics ha preparat un nou programa d’activitats per a l’estiu anomenat 'Amb gana d’estiu? T’esperem'. 

La proposta, menys fornida d’activitats que altres anys «per l’excepcionalitat del moment» –segons la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Flores–, torna carregada de 29 activitats amb inscripció gratuïta i es duran a terme entre el 15 de juny i el 10 d’agost

Aforaments limitats

Per primer cop «en els 33 anys d’història de la xarxa de centres cívics», segons va esmentar Flores, el programa comptarà amb «activitats virtuals que es podran fer des de casa», a més d’altres amb aforament limitat segons la naturalesa de l’activitat que, bé es podrà realitzar a l’exterior o als mateixos centres cívics, a sales de grans dimensions. 

En el cas de les activitats que es poden seguir des de casa, hi haurà un taller, per exemple, que ensenyarà a comunicar-se de forma telemàtica. «Els centres cívics, durant aquests darrers mesos, han hagut de reinventar-se, tot fomentant la comunicació. Hem mirat d’oferir opcions, actualitzar propostes i readaptar formats a causa de l’emergència sanitària en què vivim. La finalitat, però, segueix sent afavorir la trobada i l’intercanvi de les persones», va destacar. Pel que fa a la temàtica dels tallers i cursos n’hi ha de reflexió, de relaxació, didàctics i altres de més físics. Flores en va destacar el concert de guitarra a la fresca al Centre Cívic Mas Abelló (16 de juny, 19-20h), una visita nocturna als Blocs Bofill des del Centre Cívic Mestral (17 de juny, 20-21.30h), un showcooking de coques d’estiu al Centre Cívic Llevant (19 de juny, 9.30-11h), una sessió de Summer Zumba al Centre Cívic Migjorn (9 de juliol, 9.30-10.30h) i una xerrada per aprendre i gaudir de la solitud al Centre Cívic Mestral (30 de juliol, 19.30-21h). Es pot consultar la resta de la programació al web reus.cat o centrescivics.reus.cat. A tall de novetat, val a dir que els centre cívics tindran compte d’Instagram.

Quant a la reobertura dels centres cívics, aquests s’obriran per a usuaris i entitats. Durant el mes de juny la xarxa d’equipaments municipals obrirà amb l’horari següent: els centres cívics del Carme, Mestral i Mas Abelló, matí i tarda; el centre cívic Ponent, només a la tarda; i els centres cívics Migjorn i Llevant, només de matí.

Preguntada pel desenvolupament dels dos nous centres cívics,  Flores va esmentar que se sabrà més «al llarg d’aquest any i parlarem de terminis». «Aquest projecte té dues dinàmiques de feina, la d’Urbanisme i la de Participació. Cadascuna té unes accions a fer. A hores d’ara, nosaltres treballem en matèria de participació», va concloure la regidora Flores.

Els retorns econòmics de les quotes

Degut a que la programació de cursos i tallers dels diferents centres cívics van ser interromputs arran el confinament, la regidora de Participació, Montserrat Flores, va fer saber que tots els afectats ja havien estat contactats per tal de gestionar el tràmit. «Se’ls va trucar un per un i, aviat, es procedirà a fer els retorns de les quotes», va dir la regidora. 

Comentarios
Multimedia Diari