El regidor de la CUP Edgar Fernández torna a plantar el jutge a Reus

09 septiembre 2021 15:06 | Actualizado a 09 septiembre 2021 15:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Edgar Fernández, ha tornat a plantar el jutge que l'investiga per una de les protestes després de la sentència del procés, segons informa la formació independentista.

Fernández està investigat per desobediència i desordres públics en quatre de les cinc causes que instrueixen els jutjats de Reus.

El passat mes de febrer, va ser detingut per plantar el jutge reiteradament i posat en llibertat després de passar a disposició judicial i acollir-se al seu dret a no declarar.

Aquest dijous, en una compareixença davant els mitjans de comunicació davant dels jutjats, Fernández ha reclamat a la Generalitat que retiri les acusacions en les causes relacionades amb les protestes i ha demanat suport per a les "persones represaliades", més enllà de les protestes independentistes.

En aquest sentit, ha dit que els sindicats d'habitatge de Reus i Tarragona afronten multes de 6.000 euros per evitar desnonaments, la qual cosa interpreta com que "la repressió s'utilitza a tots els espais polítics que qüestionen l'status quo".

A Fernández l'ha acompanyat una concentració d'unes 40 persones, en la qual també ha participat la diputada per Tarragona de la CUP al Parlament Laia Estrada. La diputada ha carregat contra "la pinça" que assegura que Generalitat i Estat fan per "perseguir els moviments populars i independentista" a més de considerar  "una autèntica aberració" que la Generalitat encara sigui acusació particular en causes judicials contra activistes independentistes. També ha criticat que la majoria de causes estiguin basades en atestats dels Mossos "totalment fantasiosos" i que "distorsionen la realitat".

Comentarios
Multimedia Diari