«El repte no és només obrir un negoci, sinó fer que et motivi»

L’Institut Baix Camp engega les V Jornades d’Emprenedoria fins al 15 de març

10 marzo 2018 16:12 | Actualizado a 10 marzo 2018 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Baix Camp de Reus va engegar ahir divendres les V Jornades d’Emprenedoria amb l’objectiu de treballar l’esperit creatiu  de l’alumnat a través de xerrades, tallers i sortides.

Les activitats  s’estendran fins al dia 15 de març i es repartiran en els diferents cursos del centre: tercer i quart d’ESO, batxillerat Econòmic i els cicles formatius de grau superior i mitjà. 

Enguany aquestes jornades aprofundeixen en el treball cooperatiu i xerrades diàries sobre la banda ètica, tipologies i diferències amb la tradicional. Es mostrarà quin és el ritme de treball a diferents cooperatives i coworkings de la ciutat: es visitaran les instal·lacions de Redessa, per exemple. 

Amb tot això, moltes de les intervencions que duran a terme els diversos emprenedors convocats serviran per tocar temes com la vocació i els aspectes emocionals.

«El concepte emprenedoria no pot quedar allunyat dels estudiants, ja que en un futur pròxim, quan acabin el curs, poden arribar a pensar idees de nous comerços. El repte no és només obrir un negoci, sinó fer que et motivi. Volem que l’alumnat conegui diferents experiències i que se senti ben acollit, ja que pensar en idees originals no és gens fàcil. S’ha de parlar d’actitud, de la recerca de quelcom que realment ens apassioni i al qual donem valor», destaca.

Després de cinc anys, Calabuig esmenta que han passat per molts canvis en el projecte educatiu. «Vam començar amb una jornada d’actes només, i ara en fem cinc», aporta Calabuig.

La iniciativa, coordinada per Lluïsa Corominas,  compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, la Jove Cambra Internacional de Reus i l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (Coop Camp).   

La iniciativa educativa va arrencar ahir amb una xerrada a càrrec del periodista Aleix costa, qui va parlar sobre intel·ligència emocional i emprenedoria.

«Hem de treure rendiment a les pràctiques laborals que fem, crear vincles i aconseguir un bon currículum», va explicar Costa. De fet, va centrar-se a parlar sobre l’avançament cap al futur, «fent el que ens agradi i ompli de veritat. Heu de creure en vosaltres, sense trepitjar la resta per avançar».

Mitjançant uns vídeos, el jove comunicador va donar suport a cadascuna de les seves explicacions i va donar ítems claus als estudiants assistents a la sessió. Passió i vocació van ser alguns. 

Sortir del que marquen les normes, també va ser altre missatge. «No tots és feina, no cal que ens deixem emportar per les lectures obligatòries. La vida es troba fora dels llibres i les obligacions. Tot això, ho hem de seguir treballant, no ens ho hem de perdre», va concloure Costa.

S’ha de trobar un equilibri. Aquest dilluns al matí, el centre educatiu acollirà experiències emprenedores (10.30-11.30 h) amb el comerç Blaugap Moda i Akuateknik’s, de la Diputació de Tarragona.

A les 12 hores hi haurà el taller ‘Treball cooperatiu a les cooperatives de Reus’ per a quart d’ESO amb Gerard Nogués, de Coop Camp, per visitar Cooperatives ‘Abacus’.

Comentarios
Multimedia Diari