El retard en les beques menjador de Reus, ‘fruit d’una avaria informàtica’

L’Ajuntament ja ha efectuat el pagament pendent a les associacions de mares i pares i a empreses proveïdores del servei

25 agosto 2017 16:41 | Actualizado a 27 agosto 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus ja ha saldat el deute pendent pel que fa a les beques de menjador escolar. Segons va comunicar ahir el consistori a través d’un comunicat, els dies 18 i 25 d’agost s’han fet efectius els pagaments a diverses associacions de mares i pares i a empreses proveïdores dels serveis de menjador escolar, «després del retard ocasionat en les darreres setmanes per una avaria en el sistema de gestió informàtica de la tramitació de pagaments», afirma. Tot i així, des també puntualitza que serveis de menjador no s’han vist minvats en cap moment i tots els beneficiaris de les beques i subvencions els han rebut puntualment.

En el cas de les associacions de mares i pares, el pagament es va fer efectiu el passat 18 d’agost «i es va acomplir el compromís adquirit amb aquest col·lectiu arrel del retard produït», puntualitza l’Ajuntament. D’altra banda, aquest divendres, dia 25, es va donar per finalitzat el pagament a les empreses proveïdores de serveis de menjador escolar.

El pagament a les AMPA es va fer el 18 d'agost, i aquest divendres 25 es va donar per finalitzat el pagament a les empreses proveïdores del servei

L’Ajuntament de Reus explica que, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha transmès les seves disculpes per aquest retard a les empreses i entitats de pares i mares que se n’han vist afectades, després que en les darreres setmanes s’hagués hagut d’ajornar l’abonament dels imports relacionats amb els serveis de menjador escolar.

Des de la Regidoria de Benestar Social apunten, doncs, que preveuen prendre mesures per millorar l’actual sistema de tramitació de les subvencions «que serveixin per agilitar els pagaments a les associacions de mares i pares i a les empreses subministradores», cosa que juntament amb la consolidació dels programes informàtics de gestió econòmica i de pagament de l’Ajuntament busca evitar que aquest endarreriment es pugui tornar a produir.

El PSC va donar l’alerta de l’impagament de les beques fa un parell de setmanes, en un comunicat on qualificava aquest fet d’«inacceptable», criticant també l’acció del govern local. L’acusava de falta de sensibilitat i li demanava que solucionés el tema «de manera ràpida i efectiva».

Comentarios
Multimedia Diari