El reusenc investigat per duplicar la web del referèndum s'acull al dret de no declarar

Està encausat per un suposat delicte de desobediència que els seus advocats asseguren que no existeix. A les portes dels jutjats de Reus ha rebut el suport d'un centenar de persones, la majoria integrants dels Avis i Àvies per la Llibertat

30 enero 2018 11:56 | Actualizado a 30 enero 2018 12:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El reusenc de 30 anys investigat per haver duplicat el web del referèndum de l'1-O s'ha acollit al seu dret de no declarar davant la jutgessa que instrueix la causa, aquest dimarts a Reus. A l'igual que una vintena de persones més de tot el país, aquest veí de la capital del Baix Camp està investigat per haver comès un suposat delicte de desobediència per replicar la pàgina web, fet que els seus advocats desmenteixen.

"No hi ha cap element de tipologia penal que se li pugui atribuir i haurem d'esperar a veure com evoluciona la instrucció", ha declarat l'advocat Lluís Gibert, integrant de la plataforma Advocats Voluntaris 1-O. Ell mateix també ha assegurat que "en una situació normal" la causa quedaria arxivada i no ha descartat que el cas pogués arribar a ser jutjat.  

La compareixença de l'investigat estava prevista a les 11 del matí. Un quart d'hora abans, un centenar llarg de persones ja estava esperant la seva arribada per donar-li suport. La major eren membres del col·lectiu Avis i Àvies per la Llibertat de Reus que lluïen llaços grocs i una gran pancarta. Tots ells l'han rebut amb crits de 'Llibertat, llibertat' i 'No estàs sol'

Segons han explicat els Advocats Voluntaris 1-O, la causa en la qual es troba implicat aquest reusenc deriva de les investigacions d'un jutjat de Paterna, encara que els encausats estan declarant a les seves partides judicials. 

Comentarios
Multimedia Diari