El sector agroalimentari, l’opció per a 60 joves a l’atur del Baix Camp

Tres orientadors professionals, des de Idetsa, Ajuntament de Cambrils i Consell Comarcal, faran aquesta primera acció i seran el referent de cada jove durant tot el projecte

21 diciembre 2018 11:24 | Actualizado a 21 diciembre 2018 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

‘De la terra a la taula’ és el nou projecte de Garantia juvenil que es durà a terme de manera conjunta entre algunes Administracions del Baix Camp, amb la finalitat d’oferir recursos per promoure l’ocupació de 60 nois i noies de 16 a 29 anys que visquin al Baix Camp i estiguin en situació d’atur, sigui quin sigui el nivell de qualificació dels joves que tinguin interès en inscriure’s.

La iniciativa, que es desenvolupa en el marc de la convocatòria del programa Singulars, de Garantia Juvenil, és organitzada directament per Idetsa (l’empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i l’IMFE Mas Carandell, aquest últim com a entitat coordinadora, i també és oberta a tots els municipis de la comarca que hi vulguin participar. S’espera que la implementació del mateix tingui un impacte del 30% d’inserció laboral com a mínim.

Es tracta d’oferir itineraris d’orientació, formació i inserció per reforçar l’ocupabilitat dels joves, a partir de la dinamització dels sectors agroecològic i agroalimentari, considerats estratègics a la comarca i que des de les administracions es volen impulsar.

Les accions s’inicien amb la selecció de les persones participants i el procés d’orientació professional inicial per competències, personalitzat, a mida per cadascuna de les persones que participin al programa. 

Tres orientadors professionals, des de Idetsa, Ajuntament de Cambrils i Consell Comarcal, faran aquesta primera acció i seran el referent de cada jove durant tot el projecte. Aquestes accions tindran lloc a les instal·lacions de les entitats participants al projecte, i en qualsevol municipi de la comarca.

A la segona fase les noies i nois participants hauran d’escollir entre una de les tres alternatives formatives programades dels esmentats sectors: producció agroecològica, transformació del producte agroalimentari, o indústria agroalimentària 3.0.

Aquest itinerari serà organitzat per Idetsa a l’Hospitalet de l’Infant. I es preveu la possibilitat d’oferir una segona edició perquè l’alumnat de les dues primeres formacions pugui completar les seves competències professionals opcionalment.

‘De la terra a la taula’ contempla també prospecció i contacte amb les empreses del territori per tal de potenciar la inserció de les persones participants. Aquesta prospecció anirà a càrrec de Mas Carandell.

L’inici d’aquesta actuació és imminent, per la qual cosa la preinscripció per poder participar a la selecció de participants és oberta i es pot formalitzar presencialment en una de les quatre entitats organitzadores, o bé per internet a través del web mascarandell.cat.
Es recomana que els nois i noies joves hagin fet prèviament la seva inscripció al registre de Garantia juvenil, la qual cosa es pot realitzar a l’Oficina de treball corresponent.

No és la primera vegada que les quatre entitats es coordinen per portar a terme programes de caire ocupacional a la comarca del Baix Camp.

Comentarios
Multimedia Diari