FOTOGALERIA: El Seguici de Reus balla a altes temperatures

SANT PERE 2019. Tots els elements festius de la ciutat han ballat aquest matí a la plaça del Mercadal, després que la Tronada anunciés l'arribada de Sant Pere. Secció patrocinada per Repsol

29 junio 2019 12:39 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Si Sant Pere 2019 es recordarà per alguna cosa, aquesta serà per l’onada de calor. El termòmetre marcava més de 30 graus aquest matí al Mercadal, durant l’actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat, i això es visualitzava a plaça: els porxos, plens a vessar. El centre de la plaça, pràcticament buit. Només l’Àliga, l’element que passada la una del migdia tancava les ballades, ha aconseguit que la gent s’exposés al sol per poder aplaudir i gaudir d’un dels elements més estimats de Reus.

La Diada de Sant Pere s’ha encetat d’hora, amb les matinades a les 8 h pel nucli antic, tot anunciant l’arribada de la jornada dedicada al patró de la ciutat. No obstant, no ha sigut fins les 11 h que Sant Pere s’ha fet sentir. Després que durant la nit de Completes esclatessin més de 30 mascles al centre del Mercadal, aquest matí, la plaça ja tornava a estar a punt per fer sonar la Tronada. En aquesta ocasió, els encarregats d’encendre-la han sigut representants del Taller Baix Camp, amb motiu dels 40 anys de l’entitat; representants de la Confraria Nostre pare Jesús del Calvari, pels 75 anys de l’entitat; Merche Dalmau, de Clos Galena; Jordi Salvadó, per la seva implicació en projectes de ciutat com el Joan Petit i la Gran Nadala; i Antoni Constantí, amb motiu dels 50 anys dels Nanos, creats pel seu pare, David Constantí.

La plaça era plena, amb els més valents a primera fila i alguns infants, amb protectors auditius. La Tronada s’ha encès i, de sobte, els mòbils s’han alçat per immortalitzar el moment. El Mercadal ha retronat i s’ha omplert de fum, però també d’aplaudiments dels reusencs. Sant Pere ja és aquí!

A continuació, s’ha donat pas a les ballades, començant pels elements de foc i continuant amb els gegants i el bestiari. Centenars de famílies van seguir l’acte, però això sí, des de l’ombra. «Com crema!», exclamaven els que, per uns minuts, quedaven exposats al sol. Les gorres, els ventalls i l’aigua s’han convertit en elements indispensables.

Entre els diferents elements del seguici festiu, el més fotografiat ha estat la Mulassa, molt estimada pels més petits de la casa. En els moments previs al seu ball, molts nenes i nenes s’hi han apropat per acariciar-la, fer-li petons i fotografies. I és que diuen que és «la més simpàtica».

Castells agredolços

 

Els Xiquets de Reus han tancat el matí amb l’exhibició castellera i molt poca gent a plaça. Els de la camisa avellana han patit de valent i han tancat una exhibició poc lluïda, en la que no han aconseguit carregar el 4 de 8 i en la que, a més, els hi ha caigut el pilar final. La intenció era fer el pilar de 5 caminant, per apropar-se al balcó de l’Ajuntament, però, just quan han començat a caminar, el pilar ha fet llenya. L’alcalde Carles Pellicer ha baixat a plaça per parlar amb els castellers i, finalment, s’ha decidit tornar-ho a intentar, però aquesta vegada amb un pilar de 4 estàtic. L’han carregat sense problemes i l’enxaneta s’ha pogut enfilar al balcó. Els Xiquets de Reus han pogut completar el 5 de 7, el 3 de 8, mentre que del 4 de 8 n’han fet dos intents, però sense arribar-los a carregar.

Comentarios
Multimedia Diari