Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El solstici d’hivern torna a colar el sol pels finestrals del campanar

L’instant, tot un clàssic de cada 21 de desembre a la capital del Baix Camp, va ser fotografiat per desenes de persones que es van concentrar a les 10 del matí al carrer del Vidre. Hi va haver coca de sucre i moscatell per a tothom

Diari de Tarragona

Whatsapp
Moment en què el sol va traspassar el campanar de la Prioral de Sant Pere, ahir a les 10 en punt del matí. FOTO: alba mariné

Moment en què el sol va traspassar el campanar de la Prioral de Sant Pere, ahir a les 10 en punt del matí. FOTO: alba mariné

Desenes de persones es van reunir ahir al matí al carrer del Vidre de Reus per captar, com és tradició, l’instant en què el sol traspassa, a les 10 en punt del matí, els finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere, el 21 de desembre, coincidint amb el solstici d’hivern.

Malgrat el fred, aquest moment de l’any cada vegada aplega més curiosos. A diferència de l’any passat, on els núvols van jugar una mala passada i no es va poder contemplar el fenomen, enguany l’acte va transcórrer amb èxit. Tothom estava preparat amb la seva càmera de fotos o telèfon mòbil a les mans per immortalitzar el moment. L’absència de núvols feia presagiar que aquesta vegada sí que es podria fotografiar el sol de manera nítida traspassant el campanar i així va ser. A les 10 en punt del matí, els disparadors de les càmeres van començar a captar aquest moment místic que només es pot viure a Reus una vegada a l’any.

En acabar, al costat del Gaudí Centre, l’Institut Municipal Reus Cultura va habilitar una taula amb coca de sucre i gots de moscatell per a tothom qui en volgués.
Es desconeix si la possibilitat de poder observar el sol a través dels finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere va ser totalment intencionada pels constructors del temple o va ser pura casualitat. Sigui quina sigui la raó, gràcies a aquesta perspectiva, un dia a l’any, tothom que ho vol, des del lloc indicat, és enlluernat pels rajos del sol que travessen la Prioral.

Temas

  • solstici

Comentarios

Lea También