El solstici d’hivern torna a colar el sol pels finestrals del campanar de la Prioral de Reus

L’instant ha estat fotografiat per desenes de persones que s'han concentrat a les 10 del matí d'aquest dijous al carrer del Vidre.

21 diciembre 2017 16:54 | Actualizado a 21 diciembre 2017 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Desenes de persones s'han reunit aquest dijous, a les 10 del matí, al carrer del Vidre de Reus per captar, com és tradició, l’instant en què el sol traspassa els finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere, el 21 de desembre, coincidint amb el solstici d’hivern.

Malgrat el fred, aquest moment de l’any cada vegada aplega més curiosos. A diferència de l’any passat, on els núvols van jugar una mala passada i no es va poder contemplar el fenomen, enguany l'acte ha transcorregut amb èxit. En acabar, al costat del Gaudi Centre, l’Institut Muncipal Reus Cultura ha habilitat una taula amb coca de sucre i gots de moscatell per a tothom qui en volgués.

Es desconeix si la possibilitat de poder observar el sol a través dels finestrals del campanar de la Priorat va ser totalment intencionada pels constructors o va ser casualitat. Sigui quina sigui la raó, gràcies a aquesta perspectiva, un dia a l’any, tothom que ho vol, des del lloc indicat, és enlluernat pels rajos del sol que travessen la Prioral.

Comentarios
Multimedia Diari