Más de Reus

El tancament a l’agost de les oficines de CaixaBank indigna els municipis afectats

Els habitants de Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp i les Borges del Camp han de desplaçar-se a Riudoms, Cambrils o Mont-roig per poder fer determinades gestions

Jordina Salvat

Whatsapp
Un usuari de CaixaBank de les Borges del Camp llegint el cartell informatiu del tancament temporal de l’oficina. FOTO: Fabián Acidres

Un usuari de CaixaBank de les Borges del Camp llegint el cartell informatiu del tancament temporal de l’oficina. FOTO: Fabián Acidres

A la porta d’entrada de l’oficina de CaixaBank, a Montbrió del Camp, hi ha enganxat un cartell que anuncia: ‘Oficina temporalment fora de servei. Durant el període vacacional que comença l’1 d’agost, l’atendrem a la següent oficina: Mont-Roig, disculpi les molèsties’. Montbrió és un dels tres pobles del Baix Camp on CaixaBank tanca les oficines d’atenció al client per vacances. Les viles de Vinyols i els Arcs i les Borges del Camp es troben en la mateixa situació.

«És una vergonya, hem estat tres dies sense poder treure diners» explica la Teresa, vilatana de Montbrió del Camp, «als matins s’acumula la cua, estic molt enfadada, la Caixa s’ha deshumanitzat». I és que la Teresa és una de les afectades pel tancament de CaixaBank. «Ens envien a Mont-roig a fer els tràmits, on només hi ha servei de 9h a 11h del matí. Allí s’hi fa una cua, compten els usuaris que poden atendre i, després, la Caixa tanca», afegeix la Carme, veïna del poble, m’entres espera per poder treure diners.

Serveis mínims

Fonts oficials de CaixaBank apunten que aquest tancament temporal es fa per millorar el servei d’aquestes seus. Expliquen que desplacen l’atenció personalitzada a un altre de propera per poder fer-la amb més eficiència. Subratllen que, als tres municipis, el caixer automàtic segueix operatiu i s’hi poden fer gestions com retirar diners, ingressar-ne o fer transferències a més de determinats pagaments. Però, quan el client s’enfronta a una determinada gestió, no té altra opció que desplaçar-se cap a l’oficina del poble veí corresponent. Com en el cas de la Rosa, de Vinyols i els Arcs. Fa una setmana va haver d’anar fins a Cambrils per pagar la renovació de la seguretat social. «La noia que treballava aquí a Vinyols em va atendre a l’oficina de Cambrils» diu.

Cambrils queda a 5 quilòmetres de la Vinyols i els Arcs. Això suposa un inconvenient a aquelles persones que no tenen cotxe perquè els pobles no tenen una bona combinació amb transport públic. «És un incordi, m’hi va haver de portar el meu marit perquè jo no condueixo», assenyala la Rosa.

Problema per la gent gran

Als clients de les Borges del Camp que vulguin disposar d’atenció personalitzada, els envien a Riudoms. El José, borgenc, acaba de fer per primera vegada una determinada gestió amb el caixer automàtic. «He vingut a la Caixa a fer uns tràmits que normalment faig cara a cara, però m’he pogut espavilar amb la màquina», diu en José. Ell desconeixia que el servei estava de vacances i s’ha quedat molt sorprès «Jo, a la meva feina, si no hi sóc em substitueixen. Que s’espavilin».
El veí de les Borges del Camp considera que és un fet injust, «d’una banda perquè no tothom disposa de vehicle per desplaçar-se». De l’altra, per a aquells als qui els costa fer-se entendre amb les tecnologies «No crec que la gent més gran pugui fer determinades gestions perquè a mi ja m’ha costat».

El servei d’oficina d’atenció al client es reprendrà, als tres municipis, el pròxim dos de setembre

Temas

  • Diari de Reus

Comentarios

Lea También