El tradicional plat de bou i arròs que no falti

En el marc de la Festa Major de Sant Pere es va dur a terme un taller de gastronomia en línia per aprendre a cuinar el plat tradicional de la festa

28 junio 2020 08:40 | Actualizado a 28 junio 2020 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Festa Major de Sant Pere segueix amb la seva programació online. Ahir el protagonista de la jornada va ser sens dubte el bou i arròs, el tradicional plat de la Festa Major de Sant Pere. Ahir a la tarda es va fer un taller de gastronomia online a través de les xarxes socials de Reus Cultura per aprendre a fer bou i arròs de la mà de Mariona Quadrada.

I tots aquells que no van voler cuinar van poder comprar-ne una ració al carrer de Martí Napolità a partir de les vuit del vespre per menjar-s’ho a casa.

Durant el matí es va dur a terme la Música als Balcons. A les 12 del migdia s’interpretarà de forma conjunta el Ball de la Cadeneta dels Nanos de Reus des dels balcons.

Els actes d’avui

Avui, Reus es despertarà ben d’hora amb el Toc de Festa des del Campanar de la Prioral de Sant Pere. Les campanes sonaran a les nou del matí, però el repic es repetirà al migdia, concretament a les 12 hores, per anunciar la vigília de la festivitat i a les cinc de la tarda.

Abans, a les 13 hores, s’emetrà el concert vermut de la Banda de la Festa Major a través de les xarxes socials de Reus Cultura i de la televisió local. Els músics locals interpretaran versions de les peces musicals del seguici. Arribada la tarda, serà el torn de les danses tradicionals del Seguici Festiu. El Ball de Gitanes i el Ball de Pastorets faran el parlament a les sis de la tarda, quelcom que es podrà seguir a través de les xarxes socials de la Coordinadora de Danses Tradicionals. Encarat el vespre, el Toc General de Festa de les nou servirà de preludi per l’encesa de la Teiera (21:10h) fet al peu del campanar. Es tracta d’un antic costum que ha perdurat en record del foc i la llum de les teieres en dies de festa.

Un cop s’acabi (21:15), començarà el Solemne Ofici de les Completes des de la Prioral de Sant Pere, seguir del Toc General de Festa. Aquest també es podrà seguir a través de les xarxes socials.

Per últim, un cop acabat l’espectacle “Il·luminem la festa major!”, la revetlla es trasllada a les cases, balcons i terrats amb la celebració de la festa major a través de la selecció musical de la LANOVA Ràdio.

Comentarios
Multimedia Diari