El turisme per Setmana Santa a Reus va augmentar un 40% respecte al 2018

Prop de 5.000 persones van visitar els principals espais patrimonials de la ciutat

25 abril 2019 08:02 | Actualizado a 26 abril 2019 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La temporada turística de Setmana Santa a Reus ha tancat amb un increment significatiu del 40% en nombre de visitants als espais patrimonials de la ciutat respecte el mateix període de l’any anterior. Segons dades facilitades per l’Agència de Promoció de Ciutat ‘Reus Promoció’, un total de 4.954 persones van visitar els diferents espais del 15 al 22 d’abril (el 2018 va ser de 2.975 turistes).

En aquest sentit, també es va intensificar l’activitat turística i de promoció ampliant els serveis. D’una banda, es van ampliar els horaris de visita al patrimoni de la ciutat, i des de les oficines de turisme es va promocionar el programa d’actes de la Setmana Santa així com les visites guiades i altres activitats. Les dades desglossades són les següents:

Gaudí Centre: L’espai d’interpretació de l’obra d’Antoni Gaudí va mantenir pràcticament el mateix nombre de visitants que la Setmana Santa de 2018, amb un total de 1.909 visitants. Un dels elements que han centrat l’interès dels turistes ha estat el nou Espai Park Güell. Pel que fa a les procedències d’aquestes persones, un 25% ha vingut de Catalunya; un 34% de la resta Estat, i un 41%  de visitants internacionals.

Casa Navàs: Les visites a la Casa Navàs han estat de 1.288 persones en total, respecte les 210 que la van visitar el 2018. Això suposa un increment notable respecte l’any passat atesa la nova proposta d’obertura de l’espai modernista de la ciutat. Pel que fa a procedències, la majoria de visites han estat catalanes, amb un 68% del total, i majoritàriament de la demarcació de Barcelona.

Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata: L’espai modernista  ha experimentat un creixement de turistes, amb un 13% més de visitants que l’any passat. Durant aquets dies l’han visitat 786, respecte els 682 de 2018. Si tenim en compte les procedències, la tendència és la mateixa amb un 70% de turistes provinents de Catalunya

Campanar: L’espai patrimonial va ser visitat per un total de 681 persones, fet que suposa un increment del 62% respecte a l’any passat (381) amb una presència molt important de visitants catalans de proximitat, que ha suposat un 66% del total.

Ruta del Modernisme: Un total de 102 persones van realitzar la visita guiada a la Ruta del Moderisme «Reus 1900». Aquesta ruta, que es va iniciar el passat mes de juny.

La Casa del Vermut i el Vi: Una de les novetats d’aquests dies ha estat la incorporació de la nova Casa del Vermut i el Vi, a l’Estació Enològica, que va atreure l’atenció de curiosos i visitants, majoritàriament de la mateixa ciutat de Reus (un 60%). 

Comentarios
Multimedia Diari