El vent impedeix el vol de l’Speteck 155

Un coet que fa figa. L’Agència Reusenca Espacial va intentar enlairar ahir l’artefacte espacial a la plaça del Mercadal, però les inclemències del temps no ho van fer possible

29 diciembre 2017 17:22 | Actualizado a 29 diciembre 2017 17:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Pintor Fortuny es va omplir ahir al vespre de música pel gran objectiu d’enlairar el coet Speteck, enguany batejat com 155. La cita, organitzada per l’Agència Reusenca Espacial (ARE), però, va sumar un altre fracàs. I és que el fort vent que va bufar a la ciutat no ho va permetre. Després d’una animada batucada amb una ciutadania d’allò més participativa al capdavant, el coet es va fer lloc entre la multitud per encetar el gran moment, però no va poder complir el seu objectiu. 

Va semblar, de fet, una mena d’acudit en el dia dels innocents. «El famós vent de Reus no deixa enlairar el coet enguany. Haurem de conformar-nos en tenir-lo aquí», va anunciar el cap de colla del Ball de Diables de Reus, Roger de la Cruz, tot veient les cares de desil·lusió dels més petits. 

De fet, molts es van crear força expectatives amb frases tan entranyables com ara aquesta: «Aquest coet no va a la lluna, va a Mart, que és millor», li va dir un nen a un altre, just a prima fila moments abans de la suspensió de l’encesa, atents per no perdre cap detall. No obstant això, Roger de la Cruz va somriure tot anunciant que «estem pendents de negociacions amb l’Ajuntament. Volem proposar tenir dos coets. Un per enlairar-lo a l’acabament de l’any i un altre pel començament. Estigueu atents als mitjans de comunicació i a les nostres xarxes de qualsevol novetat!». Tot seguit, tot van ser aplaudiments i, l’Speteck va començar a ser immortalitzat per centenars de persones amb els seus telèfons mòbils i càmeres. 

I, tal com havia començat la celebració, la Batukada Trokatrons va omplir de ritme la plaça. El conjunt d’assistents, en forma de cercavila, va picar de mans tot seguint el ritme en una nit d’allò més intensa. 

Val a dir, que si més no, la creació de l’artefacte volador ha estat fruit de l’esforç a través del qual l’ARE va haver d’invertir 155 dies de treball. Un número que, segons va assegurar en la seva convocatòria, «no té res a veure amb cap article». D’altra banda, el pilot havia de ser en Piolí de Cal Porra que no va poder complir la missió i el Savi d’Honor aquest any no va ser una persona, sinó el Drac de Reus, que fa 25 anys. 

Comentarios
Multimedia Diari