El viatge dels gustos francesos

El Col·legi Francès de Reus celebra una jornada alimentària especial en el marc de la ´setmana dels gustos´, sota la supervisió del xef francès Michel Garnier

19 mayo 2017 17:48 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

 

El menjador de l’escola es va convertir doncs en un espai de creació. Allà hi havia una pila d’infants d’allò més enfeinats. Safates de salmó i pebrot vermell van desfilar pels passadissos. Menuts i menudes van demanar espai per poder passar mentre carregaven com professionals grapats de pa trossejat. Preparaven els darrers ingredients de l’assortiment final. 
«Hem d’arribar a temps per elaborar els preparats del còctel de les 19 hores!», va dir somrient Carot mentre examinava una de les mànigues d’una petita cuinera. Tots els pares, sense excepció, acudirien i els preparatius van fer anar amunt i avall a tothom ple d’alegria.
A l’estil Garnier
El dia en si mateix, també va ser especial per la visita del xef de cuina francès de renom. Ni més ni menys que Michel Garnier, qui  envoltat d’aprenents, va instruir sobre alguns perills de la cuina. «En començar el taller, he preguntat als petits què els agrada més de menjar. Pizza, macarrons i patates han estat les respostes més populars, però per poc salto d’alegria quan un ha esmentat ratatouille, una especialitat francesa feta a partir  d’hortalisses procedent de Niza», va detallar l’especialista dels fogons.  Entre altres lliçons, Garnier  va incidir en la tipologia de gustos que es poden trobar en els aliments mitjançant els quals els nens també van fer una mena de viatge a l’estil Garnier. L’expert cuiner va incidir en l’aprenentatge dels hàbits alimentaris  que «generen bona salut i treballen per mantenir-nos  sans i enèrgics». 
La missió de la tarda va ser doncs elaborar cupcakes salats pel còctel, tota una sorpresa pels pares. Aquests tallers saludables esdevenen una aposta per la qual lluita el centre, perquè «pots aprendre idiomes cuinant», segons Carot. Durant l’any s’ha incidit en els esmorzars del món i pautes d’equilibri alimentari.
Entre rebombori, flaires d’api i grans porcions de pastanaga s'ha envoltat una cinquantena de nens i nenes de segon i de cinquè de primària aquest dijous 13 d'octubre al Col·legi Francès de Reus. Han volgut elaborar els canapès més saludables i lleugers del món, i tot en un temps rècord. «Els alumnes estan molt il·lusionats amb aquest taller d’alimentació saludable i ecològic que s’emmarca dins la semaine du goût –la setmana dels gustos–, que es durà a terme fins aquest diumenge 16 d’octubre. Els infants són decidits a l’hora de cuinar. Això ens agrada, ja que pot ser que l’hábit el traslladin a la cuina de casa seva», ha detallat la directora del centre educatiu, Sylvie Carot. 

El menjador de l’escola s'ha convertit doncs en un espai de creació. Allà hi hagut una pila d’infants d’allò més enfeinats. Safates de salmó i pebrot vermell han desfilat pels passadissos. Menuts i menudes han demanat espai per poder passar mentre carregaven com professionals grapats de pa trossejat i peparaven els darrers ingredients de l’assortiment final. 

«Hem d’arribar a temps per elaborar els preparats del còctel de les 19 hores!», ha dit tot somrient Carot mentre examinava una de les mànigues d’una petita cuinera. Tots els pares, sense excepció, acudirien i els preparatius han fet anar amunt i avall a tothom ple d’alegria.

A l’estil Garnier

El dia en si mateix, també ha estat especial per la visita del xef de cuina francès de renom. Ni més ni menys que Michel Garnier, qui  envoltat d’aprenents, ha instruït sobre alguns perills de la cuina. «En començar el taller, he preguntat als petits què els agrada més de menjar. Pizza, macarrons i patates han estat les respostes més populars, però per poc salto d’alegria quan un ha esmentat ratatouille, una especialitat francesa feta a partir d’hortalisses procedent de Niza», ha detallat l’especialista dels fogons.  Entre altres lliçons, Garnier ha incidit en la tipologia de gustos que es poden trobar en els aliments mitjançant els quals els nens també van fer una mena de viatge a l’estil Garnier. L’expert cuiner ha incidit en l’aprenentatge dels hàbits alimentaris que «generen bona salut i treballen per mantenir-nos  sans i enèrgics». 

La missió de la tarda ha estat doncs elaborar cupcakes salats pel còctel, tota una sorpresa pels pares. Aquests tallers saludables esdevenen una aposta per la qual lluita el centre, perquè «pots aprendre idiomes cuinant», segons Carot. Durant l’any s’ha incidit en els esmorzars del món i pautes d’equilibri alimentari.

 

Comentarios
Multimedia Diari