Els 46 pisos de protecció oficial de la plaça de la Patacada ja tenen inquilí

Els habitatges estan llogats per primera vegada des de l´inici del projecte el 2009. La rebaixa dels preus ha estat una de les claus

19 mayo 2017 16:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els pisos de protecció oficial que hi ha a la plaça de la Patacada ja estan ocupats. Només dos dels 46 habitatges d’aquesta promoció municipal del barri del Carme estan pendents d’adjudicar. Tot un èxit si es té en compte que a principis del 2016 només se n’havien llogat vuit. Dos motius explicarien aquesta evolució amb només un any.

El primer respon a la rebaixa d’un 20% en els preus del lloguer dels habitatges de protecció oficial de tota la ciutat, una mesura que s’aplica des del gener del 2016 per decisió del consell d’administració de Redessa, societat encarregada de gestionar l’habitatge social, després que l’Ajuntament de Reus rebés una subvenció per part de la Generalitat.

Això va permetre adequar els preus a les necessitats reals del mercat. Per exemple, en el cas de la plaça de la Patacada, el preu del lloguer dels immobles, que tenen entre una i dues habitacions, oscil·la entre els 280 i els 398 euros. L’altre factor, específic del barri del Carme, sorgeix fruit de la campanya de difusió i publicitat engegada per l’Ajuntament a mitjans del passat estiu per donar a conèixer la promoció municipal.

Tota aquesta evolució viscuda al barri del Carme es va donar a conèixer ahir mateix en el transcurs de la Comissió Especial de Polítiques d’Habitatge Social, la qual també va fer un balanç general de la situació que en aquests moments hi ha a la ciutat.

L’actual oferta d’habitatge protegit municipal és d’un total de 160 pisos repartits en quatre promocions: 30 habitatges a Mas Bertran I, 68 més a Mas Bertran II, 16 a la Granja Massó i 46 més a la plaça de la Patacada. Del total de pisos, 45 formen part del programa municipal de Borsa d’Habitatge Assequible que es coordina amb Serveis Socials.

Un projecte problemàtic
Els pisos de protecció oficial de la plaça de la Pataca s’havien convertit en un mal de cap pels darrers dos governs municipals. De fet, el projecte ja va néixer coix el 2009 finançat, en part, pel famós Pla Zapatero. I és que, poc després de començar les obres, la construcció va quedar paralitzada davant la manca de recursos municipals. No va ser fins al mes de març del 2014 que els treballs es van reprendre de manera decidida.

Va ser llavors quan va començar la feina d’ocupació dels diferents pisos després de canviar la seva concepció inicial passant de compra a lloguer.

Comentarios
Multimedia Diari