Els Avis i Àvies per la Llibertat fan la seva manifestació més massiva

L’acte del Mercadal de Reus ha comptat amb la presència del germà del president de l’ANC Jordi Sànchez, detingut 

23 diciembre 2017 20:07 | Actualizado a 30 diciembre 2017 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Avis i Àvies per la Llibertat  s'han reunit aquest migdia a la Plaça del Mercadal de Reus. Unes 600 persones en la manifestació més massiva des de que es concentran a les portes de l’ajuntament per demanar l’alliberament dels presos polítics. La d'avui ha estat la primera protesta després de les eleccions del passat 21 de desembre i aixecada la prohibició de la Junta Electoral, que no els va permetre concentrar-se durant la campanya electoral.

La mobilització d'aquest migdia ha estatespecialment emotiva, ja que ha comptat amb la presència del germà del president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, un dels empresonats al costat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Cuixart.

Els avis, que quan van començar les  concentracions eren una cincuentena i mica en mica van augmentar la participació, avui han tingut el recolzament de molts reusencs. Els manifestants, amb mocadors i bufandes de color groc al coll, han fet dos tombs a la Plaça del Mercadal. A la capçalera de la marxa dues pancartes: en una es podia llegir ‘Avis i Àvies per la Llibertat dels presos polítics’ i a l’altre, ‘Defensem els drets humans’. Entre els participants també s'han pogut veure quatre fotografies, una per cada una dels presos.Com cada dia, quan va acabar la marxa s'ha llegit un manifest i Xavier Sànchez ha dirigit unes paraules als concentrats, als qui ha agraït l’escalf i solidaritat davant la situació del seu germà. «La campanya electoral ha estat plena d’incidències, amb la Junta Electoral obligant a retirar pancartes de democràcia. I amb els avis de Reus intentant acomodar el seu discurs, tot i que tampoc se’ls va permetre concentrar-se en favor dels drets humans. Ja podem suposar a quins nivells estem arribant».

Moderada esperança

Xavier Sànchez també ha explicat que encara no ha parlat amb el seu germà després de les eleccions de dijous passat i ha dit que la família està «moderadament esperançada» davant la citació de Jordi Sànchez davant el Tribunal Supremo el proper 11 de gener.

Durant l’acte, els Xiquets de Reus han fet un pilar i també s’han recollit diners en una vidriola. Els Avis i Àvies per la libertat van començar les seves protestes el passat 7 de novembre per reclamar la llibertat dels presos politics. El passat 28 de novembre, la Junta Electoral Provincial de Tarragona els va prohibir les manifestacions. El col·lectiu va intentar seguir protestant, defensant els drets humans, però tampoc se’ls hi va permetre.

Comentarios
Multimedia Diari