Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Bancs d'Aliments recuperen 1.300 tones de clementines

Aquestes fruites s'han reconvertit en suc per no malbaratar aliments

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de voluntaris al Banc d'Aliments encaixant aliments del Gran Recapte. FOTO: Alfredo González/DT

Imatge de voluntaris al Banc d'Aliments encaixant aliments del Gran Recapte. FOTO: Alfredo González/DT

1,3 milions de quilos de clementines del programa de “Fruita procedent de retirada de mercats; R(UE) 2017/892” han estat recuperats, liquats i envasats pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya amb l’ajuda del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2009 els Bancs dels Aliments van posar marxa un programa de transformació de fruita en suc que permet recuperar grans quantitats de fruita de temporada (cítrics i fruita de pinyol) i processar-la per a poder distribuir-la de forma esgraonada al llarg de l’any. El resultat del projecte durant el primer trimestre del 2018 ha estat la recepció de 520 mil litres de suc de gran valor nutricional.

Els Banc dels Aliments, presents a Catalunya des de fa més 30 anys, contribueixen a pal·liar la precarietat alimentària dels col·lectius en risc de vulnerabilitat en el nostre entorn i ajuden a garantir una alimentació suficient segura i saludable a més de 210 mil persones.

Aquest projecte emfatitza l’objectiu dels Bancs dels Aliments de posar el focus en l’aprofitament alimentari amb accions que permeten recuperar grans quantitats d’aliments.

Temas

Comentarios

Lea También