Els Centres Cívics de Reus programen 30 tallers i una vintena d'activitats obertes per aquest estiu

El Centre Cívic Migjorn acollirà aquest divendres a les 19 hores la festa de presentació amb les novetats amb un tast de cerveses i  amenització musical

16 mayo 2018 08:52 | Actualizado a 16 mayo 2018 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els sis Centres Cívics de Reus renoven programació per aquest estiu amb prop de 30 tallers i una vintenta d'activitats formatives, culturals i socials obertes a tothom i amb preus assequibles. Sota el lema 'Amb gustos d'estiu', des de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència s'ha volgut trencar amb les activitats que es duen a terme durant l'any i s'ha apostat per dotar d'un component lúdic i fresc totes i cadascuna de les propostes. Els vessants són d'allò més amplis, hi haurà activitats infantils i juvenils, d'arts escèniques i musicals, d'arts plàstiques i manuals, de balls i danses, físiques i esportives, de fotografia i creativitat digital, gastronomia i idiomes

"Volem fomentar la participació d'una manera diferenciada arribat l'estiu. Tenim dues línies de treball diferenciades. Per una banda, tenim les activitats puntuals amb un efocament distès com ara tallers d'autoconeixement i empoderament com un que hiha sobre la felicitat, un de ball folk i tradicional i un altre de jocs gegants a l'exterior. El que volem és que la gent interactuï amb més gent i fomentar la utilitat d'aquests equipaments socials que són més que una seu per a entitats, aquí hi ha molta vida", ha explicat avui la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores. 

D'altra banda, també volen que la gent conegui la ciutat i els seus racons, "per això hi haurà activitats més obertes i d'exteriors on s'organitzaran rutes i caminades", ma dit la regidora Flores. En aquest últim cas, al juny hi ha activitats d'enosenderisme, en les quals es podran visitar cellers i fer tastos de vins. N'és un exemple, al Celler De Muller.

La programació dels sis centres civics també pretèn donar utilitat a aquests equipaments i fomentar la interactació entre la gent

Pel que fa a la creació d'aquesta programació, és fruit de la comunicació constant que hi ha entre els usuaris habituals del centres cívics i la gent que hi treballa. "Donem resposta a les necessitats de la ciutadania. Val a dir, que a cada Centre Cívic hi ha unes 60 entitats que utilitzen despatx. Enguany donarem l'oportunitat d'organitzar una trobada de tots els membres per tal de fomentar sinergies i la creació de projectes futurs, perquè no només tenen dret a un espai, sinó també a una xarxa de beneficis", ha continuat Flores. 

Festa de presentació

Els detalls, preus i horaris de les activitats es podran consultar al web municipal de la xarxa de centres cívics de la ciutat (centrescivics.reus.cat). Per als interessats en poder assabentar-se d'una manera més dinàmica, aquest divendres hi haurà una festa de presentació de les novetats al Centre Cívic Migjorn a partir de les 19 hores. Una trobada que inclourà un tast de cerveses i a partir de les 20 hores, quan realment es fa la presentació, hi haurà acompanyament musical amb Gloria's Dj

Una de les apostes és agrupar entitats en trobades per fomentar la creació de projectes 

Quant a la resta de cursos i tallers que ja hi havia a la programació, seguiran sent-hi i es mantindrà la continuïtat. Hi haurà, però, grans novetats. En el cas de cursos de guitarra o anglès, hi haurà que es podran fer a l'exterior. En molts casos, s'haurà de formalitzar inscripció prèvia a través del web. Els equipaments continuaran sent punts d'informació per a tot aquell interessat en informar-se. Els horaris d'estius són:

  • Juny: Oberts tots els centres cívics(8-22h).
  • Juliol: Carme, Mas Abelló, Mestral i Migjorn oberts (8-22h). Ponents i Llevant, de l'1 al 20 de juliol de 8-22 hores. Del 23 al 31 de juliol, de 8-15h.
  • Agost: Llevant, Migjorn, ponents i Carme oberts de 8-15 hores. Mas Abelló de l'1 al 13 obert de 20-22 hores i del 16 al 31 d'agost. Mestral, obert de 9-21 hores. 

Comentarios
Multimedia Diari